<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28343" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте колко к...

Защо искат спиране на рекламния клип на България?

13 Януари 2018
0 11671

Френски депутат от Европейския парламент започна кампания за сваляне на рекламния клип на България за председателството на Съвета на ЕС, защото видя в него толериране на сексуален тормоз над жените. 

 

ЕВРОДЕПУТАТКА ИСКА СВАЛЯНЕ НА КЛИПА НА БГ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

 

Видеото започва с думите: „Когато я срещнете за пръв път, може да ви даде грешен сигнал. Помнете, тук „не” може да значи „да”. Не че се опитва да ви обърка, кани ви да я опознаете сами”.

 

Докато тече текстът актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов – в ролите на двама млади пътешественици, обикалят с влак из България.

 

„Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!” е посланието на клипа, в който двама младежи се запознават във влака и постепенно, обикаляйки страната, се влюбват.

 

Не всички в Европа обаче разбраха намека за прословутото българско утвърдително поклащане на глава, което често обърква гостите на страната.

 

Според депутата от „Зелените” Карима Дели видеото толерира сексуалния тормоз над жените.

 

 

„Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: „не” никога не значи „да”. Основно правило за съгласие и уважение към жените.  Искам свалянето му”,  написа в „Туитър” Дели, добавяйки хаштага на кампанията срещу сексуален тормоз – #metoo.  

 

В „Събуди се” актьорът Бойко Кръстанов заяви, че е шокиран, че някой може да види сексуален подтекст в клипа. Лично той не е съгласен с мнението на евродепутата.

 

„Оставяйки настрана тоталното изопачаване на фактите и скандалното непознаване на българските култура и нрави, няма да скрия възмущението си от абсолютната подигравка с традициите и порядките на българите. В нашата държава кимането с глава за „Да”, на повечето места в света се възприема за „Не”, посочи във „Фейсбук” заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции