<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38161" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Защо стрийминг услугите най-вероятно ще се променят значително в близкото бъдеще?

12 Юни 2019
0 1320

Тъй като наскоро бяха разкрити подробности за абонаментните услуги, планирани от всяка от американските корпоративни медии, едно нещо стана ясно: през последното десетилетие стрийминг услугите бяха като "дивия запад", където можехме да гледаме хиляди филми и сериали от всяко голямо студио, срещу символична цена.

 

С помощта на "Netflix" и "Hulu", абонатите можеха да видят най-новите филми и сериали на компютъра си за по-малко от 20 долара на месец.

 

Добавете и "HBO" за още 15 долара и имате пълния пакет.

 

С появата на "Disney+," "Apple TV+" и новата стрийминг услуга, която сега се подготвя от "WarnerMedia", каубойските дни на стрийминга свършват.

 

Това е и причината "Netflix" да прекара последните няколко години в инвестиции към оригинално съдържание, за да запълни своята библиотека.

 

Това е и причината "Дисни" да купи почти всяка мрежа, която е инвестирала в "Hulu" и причината "WarnerMedia" да планира да използва мощта на своя бранд "HBO", за да стартира проект, който ще се възползва от целия архив на конгломерата.

 

Новата ера на телевизията бавно, но сигурно идва. Ера, в която хората ще плащат шест или седем различни месечни такси, ако не и повече, за да бъдат в крак с поп културата.

 

"WarnerMedia", създадена след закупуването на "Time Warner" от страна на "AT&T" през февруари, е един от главните конкуренти на "Netflix" и "Disney".

 

Фирмата е собственик на филмовата библиотека на "Warner Bros.", както и на "Тurner Classic Movies", премиум кабелните канали "HBO" и "Cinemax", както и много телевизионни канали като "TBS", "TNT", "CNN", "TruTV", "Cartoon Network" и др.

 

Според доклад на "Уолстрийт джърнъл" от миналата седмица, изпълнителният директор на "WarnerMedia"- Джон Станки, планира да пусне онлайн платформа, която обединява всичко това за скромната цена от 17 долара на месец, която е малко повече от абонамента на HBO Now.

 

Ако услугата на "WarnerMedia" стартира през 2020 година, както е планирано, тя ще дойде месеци след "Disney+", която ще включва в библиотеката си класически анимационни филми, проекти на "Pixar", сериали и филми на "Marvel", както и всичко свързано със "Star Wars".

 

"Disney" вече има и пълен контрол над "Hulu", като наскоро също така завърши покупката на "Fox" – почти едновековно студио, чиито архиви ще помогнат за запълването на библиотеката на стрийминг услугата.

 

Крайният план на компанията е да включи "Disney+" на цена от 7 долара на месец, заедно с "Hulu" и "ESPN+" като пакетна сделка.

 

Междувременно,"Netflix", "Amazon" и "Apple", харчат огромни суми за произвеждането на оригинално съдържание, за да не изостават.

 

Тази продължаваща надпревара означава, че има и ще има още много оригинални продукции, повече от всякога, но също така означава, че финансовата тежест върху потребителите ще продължи да расте.

 

Дори и хората да прекъснат кабелната си или сателитна телвизия, за да спестят пари, епохата на стрийминга ще предложи широкомащабно групиране на канали, както се случи с кабелната телевизия и привлече зрителите с неща като спорт и филми, но в замяна трябваше да плащат за цялостен медиен пакет.

 

Всичко това бе подтикнато от "Netflix", която караше ръководители като Станки да мислят, че единственият начин да се конкурират с компанията е да правят продукции със същата или подобна скорост.

 

Миналата година Станки е изнасял лекции на служителите на "HBO", относно недостатъците на компанията, въпреки отличните й резултати при производството на висококачествени продукции, които печелят милиарди долари.

 

"Искам повече часове ангажираност", казал Станки, а няколко месеца по-късно изпълнителният директор на "HBO" – Ричард Плепър, изненадващо се оттегли.

 

Невероятните разходи на "Netflix" за оригинално съдържание станаха факт, когато компанията осъзна, че много от най-популярните й предложения – сериали като "Офисът", лицензирани от други компании, ще станат още по-скъпи, тъй като студията започват да осъзнават каква е стойността на стрийминг услугите.

 

През декември, "Netflix" плати 100 милиона щатски долара на "WarnerMedia", за да запази правата върху "Приятели" за още една година.

 

Това е колосална сума и "WarnerMedia" вероятно се е съгласила , защото е знаела, че собствената й услуга няма да бъде готова преди 2020 година.

 

Бавно и сигурно обаче, корпорациите започват да изтеглят продукциите си назад признавайки, че предлагането на ексклузивни сериали и филми ще бъде начинът за привличане на нови абонати.

 

Краят на тази дигитална епоха сякаш е начертан и през 2020 година е почти сигурно, че вълнуващият свят на стрийминг услугите ще се промени значително.

 

 

Източник: The Atlantic

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции