<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28046" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Защо Apple нарочно спъва процесора на смартфоните си?

21 Декември 2017
0 5095

Преди броени дни излезе информация, че Аpple са пуснали бройки iPhone със стари батерии, при които процесорът се забавя. Оказва се, че компанията умишлено спъва производителността на смартфоните си с износени батерии, а причината според нея е да предотврати крашове на системата.

 

 

Подобна информация по случая първоначално се появи в Reddit, където потребител посочва как честотата на процесора на неговия iPhone се е увеличила след смяна на батерията. Веднага се зароди подозрението, че Apple умишлено забавя производителността на старите си смартфони, за да накара собствениците им да си купят нов модел. 

 

Оказва се, поне според официалното становище на компанията, че такова забавяне действително има, но то всъщност е "екстра". Причината тази екстра да бъде добавена към iPhone е, че при по-ниска честота на процесора се предотвратява краш на системата, тъй като в противен случай батерията не може да се справи.

 

От Apple посочват, че са добавили тази защита миналата година за iPhone 6, iPhone 6S и iPhone SE, а сега с iOS 11.2 – и за iPhone 7, като в бъдеще ще бъдат добавяни още модели. 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции