<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37591" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Здраво куче беше убито, за да го погребат със собственичката му

23 Май 2019
0 6626

В щата Вирджиния, САЩ, здраво куче беше евтаназирано и погребано, след като собственичката му остави конкретни инструкции в завещанието си то да бъде убито след нейната смърт. За случая съобщава The Independent.

 

Кученцето Ема от породата „Ши-тцу“, пристигнало в приют за животни в окръг Честърфийлд във Вирджиния на 8 март, след смъртта на своята стопанка. Там то останало в продължение на две седмици, преди да бъде изпълнено завещанието на мъртвата му собственичка да бъде кремирано заедно с нея.

 

Ема е била отведена до местен ветеринар и оставена там. След това евтаназираната животинка била кремирана, а останките ѝ – поставени в урна, в ковчега на мъртвата си стопанка.

 

Служители в приюта за животни са се опитали да предотвратят смъртта на кучето с петиции до длъжностни лица, но опитите им са били неуспешни.

 

Ситуацията породи правни опасения. По силата на закона на Вирджиния, кучетата са лична собственост и е законно да се евтанизира здрав домашен любимец.

 

Според Лари Спиаги, президент на Асоциацията на погребалните директори на Вирджиния, не е законно да се погребват останките от домашни любимци с човек, както е било направено в случая с пепелта на Ема.

 

Любителите на животни изразиха възмущение от ненужната евтаназия и кремация на здраво животно.

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции