<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41417" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Starbucks“ се и...

Земетресение с магнитут 5,7 и мощен тайфун удариха едновременно Япония (видео)

12 Октомври 2019
0 3918

Земетресение с магнитуд 5.7 разтърси Япония, докато страната посреща най-мощния тайфун за последните 30 години "Хагибис", пише The Independent

 

 

Епицентърът на труса се намира в Тихия океан край префектурата Чиба, близо до големи градове като Токио и Шизуока на южния бряг на остров Хоншу. Не е издадено предупреждение за цунами.

 

 

Японската метеорологична агенция (JMA) потвърди, че трусът е усетен на територията на цялата страна. Не се съобщава към момента за пострадли и щети. 

 

""

 

 

В същото време мощен тайфун удари Япония. Стихията с името "Хагибис" се придвижва от югоизток към Япония с пориви на вятъра до 200 км/ч, предава CNN

 

 

За Токио и още 6 префектури в централната и източна част на страната – Сайтама, Гунма, Шидзуока, Канагава, Яманаши и Нагано, е обявена максимална степен на опасност.

 

 

""

 

Близо 10 милиона души се готвят за евакуация, отменени са над 1600 полета от и за летищата на Токио. Насрочените  квалификации от Формула 1 за Голямата награда на Япония, както и две срещи от Световното първенство по ръгби също бяха отменени. 

 

 

""

 

 

На места е прекъснато електрозахранването. Полетите от двете основни летища, обслужващи района на Токио – „Ханеда“ и „Нарита“, са отменени. Някои от линиите на метрото в японската столица са затворени, множество влакови линии също са спрени.

 

 

""

 

 

В съседната на Токио префектура Чиба 40-годишен шофьор е загинал, след като бурен вятър отнесъл колата му от пътя. Има и пострадали. Сред тях няма български граждани, успокоиха от МВнР. Повече от 750 000 домакинства са без ток.

 

 

Източник: The Independent

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции