<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32521" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тази вечер в ...

Земетресение 6,8 по Рихтер разтърси гръцки остров (ВИДЕО)

26 Октомври 2018
0 930

Силното земетресение от 6,8 по Рихтер, регистрирано снощи в Гърция в Йонийско море край бреговете на остров Закинтос, е последвано от стотици вторичните трусове. Епицентърът на труса от 6,8 е на 287 километра западно от Атина, на дълбочина от 10 километра. Беше обявена и заплаха от цунами.

 

 

 

 

След силния трус е засегната електрическата мрежа в главния град на Закинтос, има щети по пътната мрежа и на основното пристанище, образували са се и свлачища.

 

Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център трусът е бил усетен в още осем страни – Албания, Италия, Македония, Турция, Либия, Босна и Херцеговина, България и Малта.

 

 

 

 

“Преди най-силния трус от 6,8 е имало един по-лек от 5,1 по Рихтер, а след това е имало много вторични трусове, някои също от 5 по Рихтер”, каза дежурният сеизмолог на БАН Силвия Величкова.

 

От гръцката Гражданска защита съобщават, че пострадали хора няма, но разрушенията и щетите са огромни. Има заплаха от цунами поради изменение на равнището на водата в морето. Полицията забрани достъпа до пристанището на остров Закинтос, където кеят е разрушен.

 

 

 

 

 

Много жилища са с паднали стени и прозорци. В град Пиргос, южната част на Пелопонес, се срути църковна кула. На много места на острова земетресението предизвика свлачища и прекъсна пътните артерии. Паднаха електрически стълбове.

 

 

 

 

Земетресение 6,8 по Рихтер разтърси гръцки остров (ВИДЕО)

 

Земетресение 6,8 по Рихтер разтърси гръцки остров (ВИДЕО)

 

Земетресение 6,8 по Рихтер разтърси гръцки остров (ВИДЕО)

 

Източник: novini.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции