<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35232" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Зимата се завърна и затвори редица пътища (снимки)

23 Февруари 2019
1 1937

Зимата се завърна и сняг затвори редица пътни артерии от републиканската пътна мрежа поетапно през изминалата нощ.

 

 

 

 

Тази сутрин от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха за ограничение на движението на МПС над 12 т в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч поради ограничена видимост и снегопочистване.

 

 

Водачите на МПС над 12 т. изчакваха на място по път I-1 Видин – София в района гр. Враца в двете посоки, както и по път I-3 Плевен – Русе в участъка от с. Телиш – с. Радомирци и в отсечката с. Славяново – пътен възел Гривица във двете посоки за всички МПС. Водачите изчакват на място.

 

В сила беше ограничение на движението за водачите на тежкотоварни автомобили над 12 т в двете посоки и по АМ "Тракия" София-Бургас, но след 7 ч. тази сутрин то бе напълно възстановено.

 

 

Снегонавявания и снегопочистване ограничиха преминаването и на всички МПС по II-81 Монтана – Лом от км 97 до км 145 в двете посоки, трафикът се пренасочваше по алтернативен маршрут по път II-114 Ружинци – Тополовец – Лом.

 

 

Временно беше ограничено движението и в областите Видин – Монтана – Враца – Плевен – Ловеч , и по АМ "Хемус" и път I-4 до гр.Ловеч и по път I-3 до гр. Плевен, във двете посоки, за всички МПС. Движението в тези участъци вече е възстановено.

 

В София 188 стегопочистващи машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване през нощта. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Обработките продължават и към момента, като се изпълнява разпръскване на смеси и на места избутване на снежна маса по трасетата на градския транспорт, опасни и стръмни участъци, основни улици в кварталите, общинските пътища.

 

 

Обработена е и Южната дъга на Околовръстен път. Опесъчени са планинските пътища във Витоша: "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златни мостове".

 

 

Започна почистването на прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, както и на тротоари и подходи към подлези. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Обстановката следят екипи на Столичен инспекторат и дирекция "Аварийна помощ и превенция", които извършват обходи на терен.

 

 

От Столична община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

 

""

Снимка: "Булфото", архив

 

Днес преди обяд ще остане облачно с валежи от сняг, по-значителни в планинските райони. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Рило-Родопската област. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи пред агенция "Фокус" дежурният синоптик Красимир Стоев.

 

Ще духа умерен, в източната половина от страната – силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще бъде студено, в по-голямата част от страната, с отрицателни дневни температури – между минус 5° и 0°, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време. Атмосферното налягане бързо ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

 

 

Над Черноморието ще бъде облачно, много ветровито и на места, главно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са между минус 2 и 0°. Температурата на морската вода е 7 – 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по южното крайбрежие – временно до 5 бала.

 

 

В планините ще бъде неподходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг.

 

 

Привечер валежите ще спират. Ще е ветровито със силен до бурен североизточен вятър. Мразовито време с максимална температура на височина 1200 метра – около минус 8°, на 2000 метра – минус 14°.

 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции