<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28588" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Господари...

Зоополицията отново на дневен ред: Над 400 униформени ще се занимават с инциденти с животни

30 Януари 2018
0 5343

"Отзад пише зоополиция, отпред си е истински полицай". Наблюдателният вътрешен министър Валентин Радев започва проверка на строените пред входа на МВР зоополицаи.

 

 

Те са там, за да ги снимат камерите, Радев – също. За проверяване няма много – строени са четирима-петима души и две патрулки. Нито колите са нови, нито хората. Мъжете са облечени с надписани светлоотразителни жилетки, а колите – изтипосани с нови надписи – зоополиция. Или както се изрази шефът на Националната полиция Христо Терзийски – брандирани са.
 

КАУЗАТА НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА Е УСПЕШНА: ЗООПОЛИЦИЯ ЩЕ ИМА

 

Радев каза, че ще прави редовен месечен отчет пред медиите, но всъщност идеята бе да обяви, че усилва капацитета на зоополицията. Такава и досега имаше, но ръководството на МВР е решило – вместо досегашните 56 човека, стават 433, ще имат и коли. Освен това министърът реши да награди "Господари на ефира" за разследването им, което показа, че полицаи от Павликени крадат служебно гориво.

 

МИНИСТЪР РАДЕВ: ЗООПОЛИЦАИТЕ ВСЕКИ ДЕН СЛЕДЯТ ИНТЕРНЕТ ЗА СИГНАЛИ ЗА ЖЕСТОКОСТ КЪМ ЖИВОТНИ (ВИДЕО)

 

"Г-н Халваджиян (продуцентът на предаването б.р.) сигурно не е тука, ние с него си пишем във "Фейсбук", аз се опитвам да му отговарям там на упреците. И на него, и на брат му, те са двама. Каквото мога, им отговарям. Те ми казват: "Човече, ти не разбра ли". И аз отдолу им обяснявам, тъй като вие, всичките, сте ни назначили тука, дето сме застанали, обясняваме какво сме направили", оплетено обяснява министърът.

 

Зоополицията вече е обезпечена кадрово и технически, но министърът бърза да се застрахова – не си мислете, че ще е като по телевизията. "Гражданите да не си представят, че тея автомобили ще имат отзад…как се казва тая дума…не кучкарник, а некво място, дето ще събираме кучета, птици и некви други неща. Има други организации, които се занимават с това", обяснява той. 

 

След това демонстрира, че е подготвен юридически по темата – научил е къде в НК са описани престъпленията срещу животни. "Ще ви припомня само, че членът, по който ние ще преследваме тези, ще ги контролираме, които злоупотребяват или насилват животни, или нещо друго правят с тях, е 325 – а, б, в. Всички останали членове, до 300 са за хората, така че ние всъщност се съсредоточаваме там, но не изпускаме от внимание, разбира се, и животниките, които някои си позволява да ги измъчва", обяснява министърът. Завършекът на зоотемата е с международен привкус – българските полицаи ще отидат на обучение в Холандия. Защото там имат челен опит в областта. Кога, не стана ясно. 
 

 

""

 

 

Трима души са арестувани, защото са допуснали питбул да нападне 3-годишно дете в пазарджишкото село Мокрище, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Това са леля му, чичо му и баща му. Инцидентът стана в понеделник. Детето почина от нахапванията. По случая е започнало разследване, съобщиха от прокуратурата. То е заради недостатъчно грижи към животно, от което последвала смърт. По случая бе обвинен 35-годишният собственик на животното. Той е задържан за 72 часа.
 

 

В НК са предвидени до пет години затвор и глоба до 2 хил .лв. "Информацията е, че кучето е било вързано по принцип, но в този момент, по някаква причина, е било отвързано. Пуснали са детенцето да отиде само до друго помещение. Като се е забавило, са тръгнали да го търсят и са се натъкнали на тази гледка", обясни Маринов. 
 

Източник: Segabg.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции