<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56668" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Зукърбърг призова за по-строго регулиране на съдържанието в социалните медии от страна на властите

17 Февруари 2020
0 96

Изпълнителният директор на Facebook, Марк Зукърбърг, призова за по-строго регулиране на вредното онлайн съдържание като заяви, че не смята, че компании като неговата трябва да решават какво се счита за законна свободна реч. Позовавайки се на Китай, Зукърбърг също предупреди, че от друга страна прекомерният контрол рискува да наруши правата за индивидуално изразяване.

 

Социалните платформи като Facebook са под все по-голям натиск да спрат разпространението на невярна информация, като точно Facebook беше силно разкритикувана през последните седмици заради политиката си относно политическите реклами.

 

Компанията стартира новите си политики за политическа реклама в САЩ през 2018 г. и глобално през 2019 г., като новите правила правила изискваха политическите реклами да показват кой е платил за тях, а копие на рекламата да се съхранява в база данни за обществено търсене за период от седем години.

 

Тази седмица обаче Facebook заяви, че няма да включва спонсорирани политически постове в своята обществена база данни, а постовете на политиците не винаги ще се проверяват, като част от политиката на компанията за свободно слово.

 

МАРК ЗУКЪРБЪРГ ЗАЩИТИ РЕШЕНИЕТО НА FACEBOOK ДА НЕ ПРЕМАХВА ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЛАМИ С НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ

 

“Не искаме частните компании да вземат толкова много решения за това как да балансират свободната реч в социалните медии без демократичен процес”, каза той.

 

Основателят на Facebook призова правителствата да създадат нова регулаторна система за социалните медии, като предложи, че тя трябва да бъде комбинация от съществуващи правила за телекомуникациите и медийните компании.

 

 

Зукърбърг призова за по-строго регулиране на съдържанието в социалните медии от страна на властите

 

 

“При липсата на такъв вид регулация ние ще продължим да правим всичко възможно, но мисля, че по много от тези въпроси, които се опитват да балансират различни социални платформи, не става въпрос само за намиране на отговор, а за намирането на отговор, който обществото смята за правилен, каза той.

 

Зукърбърг също призна, че Facebook изпитва трудности в откриването и спирането на координирани онлайн „информационни кампании“ от държави като Русия. Той добави, че те също стават по-добри в покриването на своите следи, като прикриват IP адресите на потребителите, публикуващи съдържанието.

 

За да се справи с това, Зукерберг заяви, че Facebook вече има екип от 35 000 души, които преглеждат съдържанието и отговарят за сигурността в платформата, като с помощта на изкуствен интелект всеки ден се изтриват повече от милион фалшиви акаунти.

 

FACEBOOK ЗАБРАНИ “ДИЙП ФЕЙК” ВИДЕАТА ЗАРАДИ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ В САЩ

 

„Нашият бюджет за преглед на каченото съдържание днес е по-голям от общите приходи на компанията през 2012 г., когато имахме милиард потребители“, каза той.

 

По време на своето пребиваване в Европа се очаква Зукърбърг да се срещне с политици в Мюнхен и Брюксел, за да обсъди практиките за съхранение на данни, регулирането им и данъчните реформи. Въпреки обществената реакция към проблемите като политическите реклами, Facebook казва, че броят на потребителите в платформите на компанията – Facebook, Messenger, Whatsapp и Instagram , продължава да расте.

 

По-рано този месец говорител на приложението Whatsapp обяви, че то вече има над два милиарда потербители по цял свят, което е повече от една четвърт от световното население.

 

WHATSAPP ДОСТИГНА 2 МИЛИАРДА ПОТРЕБИТЕЛИ

 

 

Източник: BBC

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции