<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33809" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Иванчева: В България няма да имаме справедливо решение

18 Декември 2018
0 475

Ние действително сме болни. Психичното ни състояние е на критичния минимум, както казаха лекарите, за психическо и физическо оцеляване. Аз не виждам какво лошо има, тъкмо няма и на данъкоплатците да тежим, да сме в къщи, за да може ние да станем активни в своята защита. За да може да сме равни с прокуратурата. А прокуратурата какво прави? Смазва ни и ние ставаме безмозъчни”.

 

Това заяви пред NOVA бившият кмет на столичния район „Младост” – Десислава Иванчева, която, заедно със зам.-кмета Биляна Петрова е обвиняема за взимане на подкуп в особено големи размери. Те разговаряха с водещия на „Здравей, България” Виктор Николаев в една от залите на Специализирания съд.

 

„Коя е прокуратурата да ме обрича да остана без деца. Никой не може да ме лиши от правото да стана майка. Аз ходя на инвитро процедури още преди да стана кмет”, заяви Иванчева.

 

Биляна Петрова определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като „съвременен концлагер”. Тя каза, че е ходила в студентско общежитие и не е израснала със „сребърна лъжичка”. Петрова добави, че тоалетната в столичния арест е открита и надзирателите – мъже я наблюдавали. „Повече ме плаши психическия тормоз”, подчерта тя и посочи, че нейният адвокат Ирен Савова е била заплашвана.

 

Двете допускат, че третият арестуван по случая – бившия кмет на „Младост” Петко Дюлгеров, може да е искал подкупи от нейно име.

 

Петрова твърди, че атаката срещу двете с Иванчева се дължи на това, че са издигнати от гражданска инициатива и нямат подкрепата на нито една партия. Бившият зам.-кмет също така заяви, че заедно са разкрили кражби на общински имоти в „Младост” на стойност над 15 млн. лв. Ето защо тя подозира и имотната мафия за тормоза срещу нея и Иванчева.

 

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните в медиите записи от СРС-та, за да не „улесняваме прокуратурата”. Но твърдят, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни.

 

Самата Иванчева посочи, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала. „Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите”.

 

„В България няма да имаме справедливо решение на делото”, смята Иванчева.

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции