<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39411" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Иван Гешев: Аз правя неща, които други само могат да обещаят

26 Юли 2019
0 978

Общественото недоволство срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор нараства, но той явно не се притеснява от това и дори показва завидно самочувствие.

 

 

ПРОТЕСТ ПРЕД ВСС СРЕЩУ КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

"Аз правя неща, които другите могат само да обещаят", каза днес заместник-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от Медиапул. Изказването му беше по повод протеста, организиран от "Демократична България" и граждани в четвъртък вечер пред Висшия съдебен съвет.

 

 

Той добави още, че не се притеснява от конкуренция за позицията, макар че такава най-вероятно няма да се появи.

 

 

"Не следя политически събития, не съм в час с политическия дневен ред. От какво да ме притесняват номинациите? С риск да звучи по интересен начин, ще кажа едно нещо – аз правя неща, които другите могат само да обещаят", заяви Гешев.

 

 

Той коментира и операцията на ГДБОП в офиса на компанията Tad Group, където работи 20-годишният Кристиян Бойков. Младежът е обвинен за хакерската атака срещу НАП, при която изтекоха личните данни на милиони българи.

 

 

ПРОКУРАТУРАТА ОФИЦИАЛНО ОБВИНИ КРИСТИЯН БОЙКОВ И ДВАМАТА МУ ШЕФОВЕ В ТЕРОРИЗЪМ

 

 

По думите му, са намерени 500 хил. пароли и 500 хил. имейли в компютрите на фирмата.

 

 

"Факт е, че е осъществявано нерегламентирано търсене в тази база данни. Тези неща и други, които нямам право да коментирам, ни дава основание да мислим, че има две направления на дейността на фирмата. Едното е осъществяване на киберрекет, а втората насока е, че тези технически възможности за този киберрекет са използвани и надградени за осъществяване на кибертероризъм", добави заместник-главният прокурор.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции