<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46175" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Играта на белот отстрани кмета на Стрелча от поста му

24 Декември 2019
0 2967

Стойчо Чачов, кметът на община Стрелча, е отстранен от длъжност с решение на общинската избирателна комисия (ОИК), пише Клуб Z.  От присъстващите 10 представители на 11-членната комисия всички са гласували единодушно за това да освободи поста.

 

Припомняме, че на 17 декември до комисията е подаден сигнал от бившия кмет на Стрелча Ильо Ильов, че настоящият Стойно Чачов е собственик на търговско дружество „БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО БЕЛОТ” ЕООД, със седалище в Стрелча, като и в момента дружеството е действащо – нещо, което е категорично забранено от Закона за местното самоуправление. 

 

Според справка в Търговския регистър „БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО БЕЛОТ” ЕООД се занимава с "организиране, провеждане, администриране на спортни турнири по белот, както и други дейности и услуги, разрешени от закона".

 

КМЕТЪТ ИЗНАСИЛВАЧ ОТ СТРЕЛЧА ИЗЛЕЗЕ ПРЕДСРОЧНО ОТ ЗАТВОРА

 

Още на следващия ден, 18 декември, ОИК Стрелча разглежда сигнала срещу кмета. В протокола на комисията се посочва, че е поискана информация от Чачов дали е предприел действия по прекратяване на дейността на си в дружеството. Поискана е и справка от председателя на Общинския съвет на града дали кметът е подавал писмено уведомление за същото. 

 

Решението на ОИК в Стрелча може да се обжалва пред Административния съд.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции