<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41863" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Известен цигулар забрави изключително скъпата си 310-годишна цигулка във влака

29 Октомври 2019
0 739

Известният цигулар Стивън Морис забрави 310-годишната си цигулка във влака. Ценният инструмент, изработен от известен римски майстор през 1709 година, струва 321 000 долара (близо 400 000 лева), съобщава BBC.

 

 

Британска железопътна компания „Саутистърн“ съобщи, че помага на известния цигулар да намери цигулката си, съвместно с полицията. 

 

 

""

 

 

„Правим всичко възможно, за да намерим съкровената цигулка на Стивън“, се казва в изявление на компанията. Персонал на влаковата компания и служители от британската транспортна полиция преглеждат кадри от охранителни камери от влака, както и от гарите.

 

 

""

 

Морис е трябвало да свири на цигулката като ръководител на Кралската филхармония в два концерта на Андреа Бочели през уикенда. Той успял да заеме друга цигулка от съпругата си, която също е професионален музикант.

 

Морис сподели, че е "опустошен" от случилото се.  "Съкрушително е да я загубя не само заради стойността ѝ, а защото това е моят поминък", каза цигуларят. „Всъщност бях един от малкото, които са свирили на нея и се надявах в крайна сметка да я предам на друг цигулар“.

 

 

""

 

 

"Това е все едно да ми отрежат ръката", добавя Морис. Музикантът е изпълнявал редица филмови саундтракове, включително на „Властелинът на пръстените“ и „Джеймс Бонд“, и е записвал съвместно с Дейвид Боуи и Стиви Уондър. Морис казва, че е купил инструмента през 2003 г. и наскоро го реставрирал. Той определи цигулката като "част от историята".

 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции