<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 80% от учители...

Извънредно от Фандъкова: Удължаваме онлайн обучението на гимназистите в София (видео)

11 Ноември 2020
0 1889

Общинският кризисен щаб в София планира да бъде удължено дистанционното онлайн обучение на гимназистите. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя направи предложението на предстоящото заседание.

Препоръката е на медиците от експертния съвет с оглед на ситуацията на заразата в столицата.

Извънредно от Фандъкова: Удължаваме онлайн обучението на гимназистите в София (видео)

Фандъкова съобщи още, че ще бъде обсъдено и евентуалното преминаване в онлайн и на учениците от 5 до 7 клас в столицата, тъй като това е желанието на учителските колективи поради опасенията си от заразата. По отношение на родителите – те остават разделени по въпроса, но приоритет сега е общественото здраве.

“Според лекарите от този съвет всяко включване в група създава допълнителен риск в тази ситуация. Широко разпространено е здравото заразоносителство. Затова моето предложение ще бъде да удължим онлайн обучение с още две седмици, след което обаче да започне поетапното връщане на учениците особено от 8 клас, така също и от 12 клас”, заяви Фандъкова при инспекцията на първите ДКЦ-та в София с Covid пунктове.

В Пловдив учениците от 6-ти и 7-ми клас минават онлайн от днес

Извънредно от Фандъкова: Удължаваме онлайн обучението на гимназистите в София (видео)

Тя разкри, че в рамките на деня общо три такива пункта ще бъдат открити – 11-о ДКЦ в район „Възраждане“, в „Люлин“ – 12-о ДКЦ, а в „Оборище“ – 17-о ДКЦ. До края на седмицата общо седем поликлиники ще имат такива кабинети, а другата седмица се очакват поне още три да се включат.

Фандъкова отбеляза, че мерките в София се спазват, а в последната седмица особено почти няма съставени актове за неносене на маски.

Ще бъде предложено да останат “зелените коридори”, нощните заведения вероятно ще останат затворени още две седмици, както и вечерен час за ресторантите и кафенетата.

Видео: Bulgaria on Air

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции