<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28474" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Издирван и осъден сам казва къде е, иска властите да го намерят

22 Януари 2018
0 6943

Венцислав Ангелов, известен като Чикагото е осъден ефективно, но не е зад решетките, защото не може да бъде открит. Вчера той самият заяви в писмо, че се намира в Испания, във Валенсия и очаква българските власти да го намерят.

 

 

„Аз не се укривам. Публична фигура съм във Facebook пространството от не по-малко от 2 години. Аз съм осъден за приготовление за извършване на престъпление по чл. 356А. Аз съм локализиран от местните служби в Испания. Нашите служби знаят къде се намирам. Точно когато бях кандидат за кмет бях осъден поръчково от ГЕРБ”, коментира за „Здравей, България” по Нова телевизия Венцислав Ангелов.  

 

Той сам се обозначи вчера в писмо, в което приканя предизвикателно институциите да си свършат работата и да го върнат в България, за да излежи присъдата си.

 

Ангелов бе кандидат за кмет за Русе.  Чикагото е издирван, за да се приведе в сила окончателната му присъда от три години и шест месеца лишаване от свобода за трафик на наркотици.

 

„Първото ми задържане беше през 1996 г. – един побой в една дискотека и без вина станах виновен“, разказва Ангелов преди две години.

 

След това имам едно задържане 2002 г. Откриха контрабандни цигари в един ТИР на Дунав мост. По косвени доказателства на шофьора бях обвинен за контрабанда в особено големи размери.

 

Последното ми задържане беше на 21 август 2011 г. в к.к. „Златни пясъци“. Задържаха ме като лидер на организирана престъпна група за трафик на кокаин от Перу до Испания. Делото е на етап осъдителна присъда три години и шест месеца ефективно, обяснява Венцислав Ангелов – Чикагото.

 

През 2014 г. е задържан от ДАНС по подозрения, че клати банковата система у нас след негови публикации във „Фейсбук“. По случая още тече прокурорска проверка.

 

Стана ясно и че повече от 500 престъпници с влязла в сила присъда се издирват от властите в България. Данните са от половината прокуратури в страната. Колко точно са бегълците от закона ще стане ясно на 2 февруари, когато трябва да приключи проверката, разпоредена от главният прокурор.

 

Целта е да се видят пропуските в системата. Заподозреният за шесторното убийство в Нови Искър е бил издирван от 8 години, защото е имал влязла в сила присъда. 

 

 

Източник: Vesti.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции