<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41860" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Илон Мъск ще бъде изправен пред съда, заради клевета "педофил" към пещерняк

29 Октомври 2019
0 642

Искането на Илон Мъск за отхвърляне на делото за клевета, заведено от пещерняк, вчера бе отказано от съдия в Лос Анджелис, съобщи Bloomberg.

 

Делото се фокусира върху публикации в социалната платформа Туитър, където Мъск нарекъл пещерняка Върнън Унсуърт „педофил“ ("pedo guy"). Мъск също изпратил и имейли до журналиста на BuzzFeed – Райън Мак, които сега са част от делото.

 

Съдебно жури ще реши дали тези публикации и имейли се считат за безразсъдни и клеветнически, постанови окръжният съдия Стивън Уилсън.

 

Случката се разгърнала по време на тайландска спасителна акция, когато група момчета бяха заклещени в пещера. Мъск и дузина неговите инженери, построиха мини подводница, която изпратиха в Тайланд.

 

Унсуърт определи мини подводницата в интервю за CNN като „пиар трик“ и каза, че Мъск може „да вкара подводницата си там, където боли“.

 

В отговор на думите му, Мъск публикува няколко неща, кулминиращи в изтритата вече публикация –  „Съжалявам, педо момче, ти наистина ме помоли". След това, месец по-късно, той нарекъл Унсуърт „изнасилвач на деца“ в имейл до Мак.

 

"Силно се надявам, че ще ме съди!", пише Мъск в имейла до Мак и може би за негова изненада, Унсуърт го направи.

 

След първоначалните си публикации, Мъск дори е наел частен следовател, който да проучи миналото на Унсуърт, според съдебните документи, подадени по-рано този месец.  Този частен следовател обаче е бил осъден престъпник.

 

В имейла до Мак, Мъск разказал, че Унсуърт се е оженил за 12-годишна в Тайланд, но според Унсуърт това не е нещо, което частният следовател е казал на Мъск, тъй като той се е запознал със съпругата си в Лондон и освен това тогава тя е била на 32 години.

 

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции