<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=60648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Индийци кръстиха новородените си деца Ковид и Корона, в чест на трудностите, през които са преминали

04 Април 2020
0 845

Момченце и момиченце, родени по време на блокираната от карантинни мерки Индия, бяха кръстени на смъртоносния коронавирус.

Родителите на Ковид и Корона се надяват имената на близнаците да служат като напомняне за трудностите, които са преодолели, тъй като са се появили на бял свят по време на пандемията.

Двойката от град Райпур обаче заяви, че не е изключено да променят мнението си и впоследствие да преименуват децата.

„Родих по време на много труден период и затова аз и съпругът ми искахме да направим денят запомнящ се, затова избрахме тези имена. Когато служителите на болницата също започнали да наричат ​​бебетата като Корона и Ковид, най-накрая решихме да ги кръстим по този начин“, каза Праети Верма, майката на децата.

В действителност вирусът е изключително опасен и животозастрашаващ, но от друга страна, пандемията накара хората да се съсредоточат върху по-добрите сантирани условия, хигиената и други полезни навици.

Индийци кръстиха новородените си деца Ковид и Корона, в чест на трудностите, през които са преминали

След като започнала да получава контракции късно през нощта на 26 март, Верма заяви, че съпругът й е извикал линейка чрез специална услуга в Индия, пусната за бременните жени.

Линейката обаче е била спирана неколкократно от полицията по пътя, тъй като автомобили и микробуси не се допускат на пътя поради общодържавната карантина.

В крайна сметка, те пристигнали благополучно и децата били родени 45-минути след като Верма била приета в болницата.

Източник: Metro

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции