<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32610" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майки почита...

Индонезийският самолет летял "хаотично" в деня преди катастрофата (видео)

30 Октомври 2018
0 1335

Самолетът Boeing 737 Max на авиокомпанията Lion Air, който се разби в Индонезия в понеделник, летял "хаотично" предишната вечер и показанията за скоростта на въздуха били ненадеждни, според изследователи, цитирани от Гардиън.

 

 

 

 

Според данните от сайта FlightRadar24, джетът показва нестандартни вариации в надморската височина и скоростта през първите няколко минути на полета след излитане от Денпасар на остров Бали в неделя вечер, преди да се стабилизира и да полети към Джакарта.

 

 

 

Изпълнителният директор на Lion Air Едуард Сираит заяви пред репортери вчера, че действително е имало технически проблем по време на полета Денпасар-Джакарта, но той е бил разрешен "по процедурата". Сираит добави още, че няма планове да се спират останалите самолети от серията, с които компанията работи.

 

 

""

 

Заместник-началникът на Националния комитет по безопасност на транспорта Харио Сатмико потвърди днес, че имало технически проблеми по този полет. "Причината за злополуката все още се разследва и това ни прави любопитни, но нека изчакаме окончателното становище", каза той. Сатмико не даде повече подробности.

 

 

Самолетът катастрофира в морето, минути след като излетя от Джакарта. Всички 189 души на борда се смятат за загинали. Издирването продължава.

 

 

 

Катастрофара предизвика нови опасения относно безопасността на индонезийските авиолинии, скоро след като американските и европейските регулатори премахнаха забраните срещу тях. САЩ и Европейският съюз бяха забранили индонезийските самолети на своя територия през 2007 г. след поредица от инциденти. Вашингтон премахна забраната през август 2016 г., а през юни тази година и Брюксел направи същото.

 

 

Говорител на Европейската комисия заяви, няма спешни планове за подновяване на забраната за Lion Air. А австралийското правителство предупреди служителите си да не летят с тази авиокомпания до края на разледването.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции