<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32909" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ирина Бокова признала виртуалната "космическа държава Асгардия"

13 Ноември 2018
0 1111

ЮНЕСКО е прекратила споразумението с виртуалната "космическа държава Асгардия" на руския предприемач и бивш генерален директор на "Алмаз-Антей" Игор Ашурбейли, пише Медиапул.

 

 

 

Асгардия е спонсорирала учредяването на медал на ЮНЕСКО "За принос в науката за космоса“ с 260 хиляди евро, като фактически в замяна е получила първото си сериозно признание на международно ниво. Договорът е сключен през юни 2017 година от тогавашния генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и Игор Ашурбейли. Той обаче е прекратен едностранно от новата директорка на ЮНЕСКО Одри Азуле.

 

 

Това е станало след вътрешна ревизия на наследството, оставено от българката в международната организация. Материалът на руската редакция на ББС е преведен от "Биволь". Асгардия, солари и лунари "Космическата държава Асгардия“ е виртуална структура с химн и флаг, съществуваща само на хартия и в паметта на спътника Asgardia-1, изстрелян с парите на предприемача Ашурбейли, бивш генерален директор на оръжейния концерн "Алмаз-Антей“.

 

 

Гражданството в Асгардия се получава през интернет и към момента със статус на "граждани“ са 270 000 души. Виртуалната държава е пуснала и своя виртуална валута – солари и лунари. В скандинавската митология Асгард се нарича небесният град, населен с богове. Засега Игор Ашурбейли си е присвоил само статуса на доживотен монарх на виртуалната държава, като усилено се старае да получи международно признание от ООН. Договорът с ЮНЕСКО е стъпка в тази посока, казва самият той пред ББC.

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции