<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21100" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Искат абсолютна забрана за къмпингуване и 200 лв. глоба за опъната палатка

12 Март 2016
0 3474

След като преди дни парламентът прие промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, според които са забранени паркирането на 100 м от плажа по цялото българско Черноморие и дивото къмпингуване, ограниченията продължават.

 

Промени в Закона за туризма предвиждат с глоба 200 лева да се наказва всеки, който опъне палатка у нас на терен, който не е категоризиран като къмпинг. Такава е и глобата за собствениците на каравани и кемпери, които ще се настанят на диво място в природата.

 

§ 103. Създава се чл. 207а : „Чл. 207а. (1) За къмпингуване или разполагане на палатка, каравана или кемпер извън категоризираните по този закон къмпинги се наказва с глоба 200 лв. (2) В случаите по ал. 1, когато от къпмингуването e настъпило увреждане на пясъчните дюни, флората и/или фауната, замърсяване на околната среда, пожар и/или 49 други вредни последици за природата, наказанието е глоба в размер на 1000 лв., освен ако деянието не подлежи на по-тежко наказание. Лицето носи и имуществена отговорност за причинените вреди. (3) Който предоставя обособени терени за къмпингуване в нарушение на разпоредбата на чл. 128, т. 1, б. „л” се наказва с глоба в размер на 3 000 лв. или имуществена санкция в размер на 5 000 лв.”.

 

Предложенията за промени са публикувани на сайта на Министерството на туризма за обществено обсъждане. Това е валидно до 15 март. След това те ще бъдат внесени в парламента.

 

Вижте още:

 

НАЙ-ЗАБАВНИТЕ ФОТОГРАФИИ В ДИВАТА ПРИРОДА

 

ТИГЪР СЕ СРЕЩА С ЕСТЕСТВЕНАТА СИ СРЕДА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции