<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27212" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Испания не иска повече Христо Стоичков за консул (видео)

09 Октомври 2017
0 9347

Испания е дала ясен знак, че повече не иска българската футболна легенда Христо Стоичков да изпълнява длъжността почетен консул на родината ни в Барселона, съобщава вестник “24 часа”.

 

 

 

Това е заявил испански дипломатически източник, позовавайки се на официална нота, изпратена от испанското посолство в София до Министерството на външните работи на страната ни.

 

 

Освен това, Мадрид обмисля да анулира екзекватурата за консулските правомощия на бившия футболист, с която той бе упълномощен през 2011 г. Най-вероятната причина за тази реакция на испанската страна е острото изказване на Стоичков по адрес на вицепремиера на иберийската държава Сорая Саенс де Сантамария.

 

В началото на месеца Камата обвини Сантамария, че е последователка на Франко, като сложи под този знаменател цялото ѝ семейство, включително и невръстния ѝ син. Вицепремиерът на Испания вече обяви, че ще съди Стоичков за думите му. Той се извини, че е намесил и детето ѝ. Бившият футболист беше назначен за почетен консул в Барселона през юни 2011 г. от първото правителство на Бойко Борисов. Според издадената му от Испания консулска екзекватура освен за провинция Каталуня той отговаря и за българите, живеещи в Арагон.

 

Източник: Gong.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции