<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90416" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спецсъдът не ...

И шефът на ГДБОП се раздели с поста си

31 Май 2021
0 504

Доскорощният директор на Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) Любомир Янев е бил преназначен на друг пост тази сутрин.

„Преназначен съм в ново звено, сформирано от експерти лично към министъра на вътрешните работи. Той и екипът ме извикаха и ми го съобщиха”, заяви пред NOVA Янев. По думите му в неговият стол ще седне Калин Стоянов, който в момента ръководи дирекция за агентите под прикритие.

И шефът на ГДБОП се раздели с поста си
Любомир Янев и Невена Зертова. Снимка: БулФото

Бойко Рашков смени и директора на СДВР заради полицейското насилие при летните протести (видео)

Схемата е вече позната от доскорошния шеф на “Вътрешна сигурност” Стефчо Банков. След като начинът на уволнение на главния секретар на МВР Ивайло Иванов предизвика правни спорове и “кръгова отбрана” от страна на ГЕРБ, Стефчо Банков съобщи пред медии, че просто е преназначен по Закона за МВР от Бойко Рашков, пише КлубZ. Той трябвало да консултира министъра в сферата срещу изборни измами и дори му бил даден кабинет – до тоалетната и без слънчева светлина. 

После пък вече бе инициирано дисциплинарно производство. Банков каза, че атакува в административния съд акта с преназначаването.

Смениха шефа на ДАНС

Интересно е, че именно трите “обезглавени” служби – ДАНС, “Вътрешна сигурност”, а и ГДБОП са субектите на проверка, която прокуратурата нареди – прилагали ли са СРС срещу политици преди изборите на 4 април.  Отделен въпрос е, че самият Бойко Рашков се учуди – как държавното обвинение ще разпорежда проверка на Бюрото за контрол на СРС, което (би трябвало да) е независим орган, избиран от парламента.

Източник: NOVA, КлубZ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции