<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35767" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Йорданка Фандъкова избира между естетични и сигурни ограничители за "Графа"

13 Март 2019
0 353

Няколко варианта за подмяна на ограничителите на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" е набелязал главният архитект на София Здравко Здравков. Алтернативите на разрязаните "перки на акули" били нещо "по-естетично и ниско" или нещо "по-сигурно и повисоко", коментира кметът Йорданка Фандъкова в сряда.

 

 

 

Ден по-рано тя обяви, че поставените вече гранитни блокове ще бъдат сменени заради зачестилите инциденти с пешеходци. Фандъкова отказа да обясни какви точно са вариантите за нови ограничители и добави, че водеща в случая е безопасността. Тя каза, че разходите за демонтажа на монтираните вече ограничители ще бъдат поети от строителя "Джи Пи Груп". Останалите разходи вероятно ще са за сметка на общината, но този въпрос ще се изясни, когато бъде избран следващият вариант за ограничители.

 

 

Ограничителите по централната столична улица вече бяха сменени веднъж, след като първоначално бяха монтирани по-големи гранитни блокове. След обществено недоволство, определените като "надгробни камъни" ограничители бяха разрязани на две, за да придобият настоящия вид.

 

 

Междувременно от общината съобщиха, че от четвъртък по ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат поставени временни кошчета за боклук. Те ще се ползват до приключването на строителството и приемането на обекта.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции