<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57042" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Как да си миете ръцете правилно?

27 Февруари 2020
0 72

Върху нашите ръце живеят два вида бактерии: резидентни бактерии, които рядко са замесени в инфекции и са полезни за кожата, и преходни бактерии, които набираме на върха на пръстите си, когато докосваме повърхности. Последните са тези, които искаме да премахнем, пише Guardian.

 

Трябва да миете ръцете си след като посетите тоалетната, след смяна на пелена, преди приготвяне на храна, след боравене със сурово месо, преди ядене и т.н.. Лесно е да съберете бактерии и вируси, когато пътувате в обществения транспорт, така че мийте ръцете си и след това.

 

Имате нужда от сапун и в идеалния случай течаща вода, но купа с вода също ще свърши работа. Намокрете добре ръцете и нанесете течен или сух сапун. Ако нанесете сапун върху сухи ръце, той може да подейства като дразнител.

 

Разтрийте дланите си заедно, след това вплетете пръстите си и ги разтрийте заедно. След това поставете пръстите на едната ръка в дланта на другата до върха на пръстите и обратно.

 

ЕДВА 30% ОТ БЪЛГАРИТЕ СИ МИЯТ ЗЪБИТЕ (ВИДЕО)

 

Разтриването на ръцете заедно създава триене, което премахва бактериите и създава пяна. В рамките на тази пяна бактериите се отстраняват и са готови за измиване. След като сте направили добра пяна и сте разтрили всички повърхности заедно, изплакнете ръцете си и изсушете старателно, като не забравяте да изсушите и пространството между пръстите.

 

Вкъщи сменяйте кърпите за ръце два пъти седмично или по-често, ако някой има инфекция или друго заболяване.
 

 

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции