<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38186" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Как 10 000-доларов проблем с MacBook Pro се оказа, че има просто решение, което отнема секунди и не струва нищо?

13 Юни 2019
0 4594

Проблем с MacBook Pro, който доведе до гаранционни поправки на стойност 10,000 долара се оказа, че има доста просто решение, което отнема секунди и не струва нищо.

 

Фотографът и предприемач Грег Бенц разказва историята си:

 

"Моят лаптоп се развали отново за четвърти път днес.

 

Първите две сменяния на дънната платка бяха странни, но на третия неуспешен опит за справяне с проблема, ми беше даден чисто нов лаптоп от Apple.

 

Както и преди, екранът беше напълно черен, след като щракнах върху бутона за включване, като имаше съвсем лек звук от вентилаторите.

 

Единственият друг индикатор, че лаптопът работеше бе, че от него все още се чуваха звуци, когато захранването се включи, и че светлината на "Caps Lock" се включваше и изключваше при натискане на клавиша.

 

Така, след загубата на около 2 седмици от моето време, 10 000 щатски долара в гаранционни ремонти (2 логически платки, нови кабели и пълна подмяна на комютър струващ 7000 долара), следване на съвети от няколко Apple служители и диагностични тестове в магазини на Apple, какъв беше истинският проблем?

 

Няма да повярвате….

 

Яркостта на екрана бе намалена докрай. Не само намалена, но всъщност изключена"

 

Излиза, че проблем с неговия MacBook Pro всъщност по начало не е съществувал.

 

Предисторията тук е, че Бенц работи на външен монитор, но твърди, че в миналото също е имал проблеми, използвайки лаптоп MacBook в "Clamshell" режим, които понякога карали лаптопа да "заспи".

 

Така той редовно просто го оставял включен, но намалял яркостта на екрана докрай (изцяло изключена подсветка), за да не се разсейва.

 

След това той го изключвал, но при включване изглеждало сякаш имало проблем с лаптопа. Този" проблем" най-накрая бил открит от служител на Apple, който подходил малко по-креативно.

 

Той използвал фенерчето на телефона си, за да светне върху екрана на лаптопа и видял малкото кръгче, където се поява аватара ви при включване.

 

Оказва се, че в режим "Clamshell", пикселите на екрана се актуализират, дори когато яркостта е напълно изключена.

 

Решението на проблема било доста лесно, тъй като "сляпото вписване" проработило (въвеждането на първата буква на вашето потребителско име, натиксането на клавиша "Enter", въвеждане на паролата, а след това още веднъж натискане на "Enter") и вече вписан в профила си, Бенц успял да увеличи яркостта на екрана.

 

 

Източник: 9to5mac

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции