<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37488" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Как Huawei отговори на забраната, която Google им наложи?

20 Май 2019
0 37331

Huawei отговориха на забраната, която Google им наложи и обеща, че съществуващите Huawei и Honor телефони ще продължат да получават актуализации на защитата на операционната система Android, съобщава The Verge.

 

 

В специално изявление Huawei подчертава своя принос за растежа Android в световен мащаб. "Продажбите на Android са се увеличили двойно, спрямо продажбите на всеки друг водещ производител на смартфони, при които има спад или е в застой", твърдят собствениците на Huawei.

 

 

GOOGLE СПИРА ДА РАБОТИ С HUAWEI

 

 

„Huawei направи значителен принос за развитието и развитието на операционната система "Android" в целия свят. Като един от ключовите глобални партньори на Android, ние работихме в тясно сътрудничество с тяхната платформа с отворен код, за да разработим система, която да е  в полза както на потребитеите, така и на индустрията. Huawei ще продължи да предоставя актуализации на сигурността и други услуги на всички съществуващи Huawei и Honor смартфони и таблети, включително тези, които вече са продадени и тези, които все още са в наличност", увериха от компанията.

 

 

Потребителите на съществуващи устройства Huawei, които имат достъп до Google Play Store, все още ще могат да изтеглят актуализации на приложения, предоставени от Google. Приложения като Gmail се актуализират чрез магазина, за разлика от актуализациите на операционната система, като обикновено се обработват от производители на телефони и телекомуникационни оператори.

 

 

""

 

 

„Ще продължим да изграждаме безопасна и устойчива софтуерна система, за да осигурим най-доброто за всички потребители в световен мащаб”, обещаха от Huawei. Очаква се съвсем скоро Huawei да излезе с алтернатива на операционната система на Android.

 

 

""

 

По-рано днес Google обяви, че собствениците на Huawei телефони ще запазят достъпа си до Play Store и ще могат да актуализират своите приложения. Допълнителните актуализации на Android OS няма да се случват в бъдеще от Google. За да ги върнат обратно, собствениците и феновете на Huawei ще трябва да се надяват на допълнително споразумение в търговския спор между САЩ и Китай, заради който Huawei влезе в „черния списък“ на американското правителство.

 

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции