<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев о...

Кандидат за президент на БФС призна: Дадох пари, за да се манипулира мач от първенството (видео)

29 Юни 2020
0 551

Кандидатът за нов президент на Българския футболен съюз и бивш президент на футболния “Марица” Пловдив Христо Христов, обяви, че е дал сума с пари на член на Изпълкома, за да бъде манипулиран резултат от мач.

Taзи “сделка” е станала преди 2 години. Христов каза пред bTV, че въпросният човек все още е част от Изпълнителния комитет на БФС.

“Дадох пари на член на Изпълкома, за да манипулираме футболен резултат. Подробности ще дам на Конгреса или, ако ме потърсят органите на реда. На никой не съм сигнализирал, понеже това бяха отношения между мен и него. По времето, когато бях президент на “Марица” и играхме в “Б” група”, разказа той.

Христов уточни, че след мача парите са му били върнати, тъй като резултатът не е бил такъв, какъвто очаква.

До момента бившият президент на “Марица” единствен е обявил кандидатурата си. Той заяви, че очаква скоро Емил Костадинов да заяви намерението си, че иска да управлява централата.

Конгресът за избор на нов президент ще бъде на 11 декември. До тогава централата ще се управлява от временно изпълняващия длъжността Михаил Касабов. Припомняме, че той застана на поста след оставката на Борислав Михайлов в края на 2019 г.

Боби Михайлов: Нямам вина за лошите резултати, може би бях ...

А ние от “Господарите” и преди сме ви сигнализирали за редица нарушения по върховете на българския футбол, едно от които беше именно при предишния избор на шеф на организацията. Вижте нашите репортажи за скандалните обстоятелства около избора на Борислав Михайлов за шеф на Изпълкома преди две години:

Има ли манипулации при избора на нов президент на БФС?

Открихме куп нарушения около избора на нов шеф на БФС

Очаквайте: Делегат прави сензационна изповед за натиск да се гласува в полза на Боби Михайлов за президент на БФС

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции