<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40988" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Катерици играят шах и поднасят цветя (СНИМКИ)

26 Септември 2019
0 1624

През последните осем години Геерт Веген прекарва времето си, сприятелявайки се с катериците, които живеят в гората близо до къщата му. Постепенно шведският фотограф установява, че оставяйки пътечка от лешници и жълъди, може да спечели доверието на животинките, а след това да улови и правилния момент за снимка.

 

""

 

Интересът му към катериците стига до там, че той построява малко студио навън. То е изградено изцяло от естествени материали. Често му се налага да чака с часове за перфектния кадър, който заснема с апарат, управляван с дистанционно. Така е успял да направи кадри, на които животниките си играят с фигури за шах и дори държат цветя.

 

""

 

"Използвам малки играчки, в които крия лешници, за да примамя катериците. След това чакам, понякога часове, за да ги открият и да ги снимам в правилния момент", казва Веген.

 

""

 

"Някои са много любопитни и не се притесняват от човешко присъствие. Понякога се покатерват върху мен и дори влизат в къщата, но предимно се интересуват от храната", допълва фотографът.

 

Източник: TheIndependent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции