<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дания спира д...

Катя Сунгарска: Намаляват повикванията в Спешната помощ, третата вълна затихва (видео)

04 Май 2021
0 295

“Третата вълна на коронавируса затихва. При втората и третата вълна имахме по 600-700 повиквания за една 12-часова работна смяна, а сега се движим около 400”, съобщи в предаването “Тази сутрин” по bTV говорителят на Спешната помощ в София Катя Сунгарска.

Броят на излекуваните надвиши новозаразените от Covid-19

“Имаме притеснения при това отваряне на всичко сега дали след седмица-две няма отново да има ръст на случаите”, добави тя. “Направена е невероятна организация, стиковани са координационната централа, екипите и всички звена, но за съжаление дефицитът на кадри остава”, отбеляза Сунгарска.

Катя Сунгарска: Намаляват повикванията в Спешната помощ, третата вълна затихва (видео)
Снимка: БулФото

“В последната година-две има повече млади хора, които искат да дойдат да работят при нас. Спешна помощ е може би най-голямата школа за един медик”, смята тя.

“Кадровият дефицит в Спешната помощ е от години, защото това е много тежко за работа място”, отбеляза Катя Сунгарска. По думите й за всяко обаждане екипите не знаят къде отиват и дали ще бъдат посрещнати с агресия, или с благодарност.

“Екипите почти нямат възможност да се приберат до централата. Те са от адрес на адрес – отиват до болница, ако се налага хоспитализация и след това на нов адрес”, обясни тя.

Здравният министър: Не е изключено да има и четвърта вълна (видео)

Сунгарска даде пример със случай, при който почерпен пациент заплашва лекар с нож. По думите й случаите на агресия към спешните медици са по-малко по време на пандемията.

Източник: bTV, “Тази сутрин”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции