<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38690" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Километрични опашки от коли на "Кулата", десетки камиони блокирани на границата

30 Юни 2019
0 1757

И днес продължава да бъде интензивен трафикът на ГКПП "Кулата". Преминаването през пункта става бавно. Опашката от чакащи автомобили е около два три километра, съобщиха от граничния пункт, цитирани от БНР.

 

 

""

 

 

ОТ 1 ЮЛИ В ГЪРЦИЯ ВЛИЗАТ В СИЛА ПРОМЕНИ В НАКАЗАНИЯТА ЗА ПЪТНИТЕ НАРУШИТЕЛИ

 

 

От сутринта има струпване на автомобили, чакащи да преминат границата с южната ни съседка. Забавянето е заради обработката на документите на децата и чужденците.

 

 

Високите температури допълнително изнервят стотиците нашенци, тръгнали на почивка в Гърция.  „Заради огромния наплив от туристи, всички платна са заети от леки коли. В същото време камионите не се пропускат и никой не ни обяснява кога ще се освободи коридор, за да преминем границата и да  отпътуваме. Ние имаме работа и не можем да чакаме до безкрай да премине огромната опашка от леки коли“, оплакват се шофьори, блокирани на пункта.

 

 

""

 

 

 По всички личи, че адът на ГКПП-Кулата ще продължи и през следващите месеци. Всяко лято, тук се струпват хиляди нашенци, избрали да почиват на Бяло море. Въпреки уверенията за добре направената организация от страна на гранична полиция, шофьорите висят с часове, за да преминат граничния контрол.

 

 

ЗА КАКВО ТРЯБВА ДА ВНИМАВАМЕ, КОГАТО ПЪТУВАМЕ С КОЛА В СЪРБИЯ, ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ?

 

 

Пътуващите за Гърция да преминават през останалите гранични пунктове, препоръчват от МВР.  Препоръчва се на водачите да се използват граничните пунктове Илинден, Златоград, Ивайловград, Капитан Петко Войвода“. 

 

 

Във връзка с летния сезон и засиления пътникопоток на граничния пункт, Главен комисар Светлин Кичиков, директор на ГД Гранична полиция ще даде  брифинг в 12 часа.

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции