<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31376" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ким преметна САЩ за ракетите

31 Юли 2018
0 4446

Американските служби за разузнаване са открили, че Северна Корея строи нови ракети. Това се вижда на сателитни снимки от последните седмици, както и от други доказателства, съобщава "Вашингтон поуст".

 

Само няколко седмици след срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и неговия севернокорейски колега Ким Чен-ун изглежда, че Пхенян все пак продължава да строи още няколко междуконтинентални балистични ракети. Така завод в Сенмундон извън столицата Пхенян работи по балистична ракета способна да достигне до САЩ.

 

Това се случва след срещата в Сингапур, където Тръмп заяви, че Северна Корея "вече не е ядрена заплаха" и изтъкна собствените си дипломатически постижения. Но Ким никога не е обещавал публично, че ще прекрати работата на своите ядрени и ракетни фабрики, освен разговорите за евентуално ядрено разоръжаване. Данните за този ракетен строеж идват след признанията на държавния секретар Майк Помпео пред Сената за това, че Пхенян продължава да произвежда обогатен уран, без да споменава нищо за строеж на ракети.

 

На снимките от Националната агенция за геопространствено разузнаване се вижда течащата работа върху между континенталната балистична ракета "Hwasong-15". "Ние сме виждали този тип работа и преди", казват представители на разузнаването за вестника. На снимки заснети на 7 юли се вижда ярко червено покрито ремарке в товарната зона, като то изглежда идентично с преди използваните от Северна Корея за транспортиране на междуконтинентални балистични ракети. 

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции