<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64281" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: bTV обвини Бой...

Кирил Домусчиев отговори на Божков: Паметната записка е манипулация

18 Май 2020
0 7707

Кирил Домусчиев отговори на публикациите на Васил Божков във Фейсбук тази сутрин. Припомняме, че бизнесменът продължи да качва в социалната мрежа “компромати” за отношенията си с бизнеса и властта.

Този път той пусна паметна записка от среща, за която твърди, че се е състояла на 10 юли миналата година в кабинета на бизнесмена и медиен собственик Кирил Домусчиев. Двамата са се уговорили за мащабен рекламен договор с клауза за компенсирането на “Нова ТВ” или на футболния „Лудогорец“, ако телевизията загуби други рекламодатели в хазарта.

Васил Божков с нова публикация: за рекламен договор “под натиск” с „К. Домусчиев“ (снимка)

Кирил Домусчиев отговори на Божков: Паметната записка е манипулация

Според бизнесмена, който сега живее в Обединените арабски емирства, срещата е била „осъществена под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Васил Божков публикува свои чатове с Vladi Goranov

Говори и и за „пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта”.

Ето как отговори на обвиненията, също във Фейсбук, Домусчиев:

“Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г.). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!”.

“Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ). От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”. Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България”, написа още той.

Кирил Домусчиев отговори на Божков: Паметната записка е манипулация

Източник: Фейсбук – Кирил Домусчиев

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции