<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36893" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кои са най-добрите смартфони за 2019 година?

25 Април 2019
0 15792

Нуждаете се от нов телефон, но не знаете точно кой да изберете?

 

Е, не се притеснявайте, защото ще ви представим една класация, която сравнява най-добрите смартфони от компании като Apple, Samsung, Huawei и OnePlus, за да ви помогнем да направите най-добрия избор.

 

Никога преди не е имало толкова голям спектър от качествени телефони, предлагани на широка гама от цени, защото независимо дали приоритетът ви е дълъг живот на батерията, качествена камера или голям екран, то определено имате огромен избор.

 

Вижте и кои са най-добрите телефони за 2019:

 

Най-добър: Huawei P30 Pro

 

""

 

Huawei P30 Pro има голям и красив екран, дълъг живот на батерията и революционна камера, която има 5-степенен оптичен зум, 50-степенен дигитален зум и прави внушителни снимки дори и при ниска светлина. 

 

Той е брилянтна комбинация от производителност, дълъг живот на батерията, красив дизайн и революционна камера.

 

Масивният 6.47-инчов FHD + OLED дисплей е може би най-добрият на пазара, а заоблените ръбове на смартфона го правят дебел едва 73,4мм., което го прави изключително лесен за използване във всекидневието, отколкото повечето от неговите конкуренти.

 

Най-голямата иновация обаче е четворната система от камери на Leica, която прави невероятни снимки и превръща нощта в ден без да трябва да чакате няколко секунди, за да заснемете снимка.

 

20-мегапикселовата камера е впечатляваща, но главната 40-мегапикселова е внушителна и е придружена от нов перископичен 5-степенен оптичен зум, който ви дава възможността да приближавате повече от всеки друг смартфон.

 

В случай, че 5-степенният оптичен зум не ви е достатъчен, то може да се възползвате от 10-степенния хибриден зум, а след това да вкарате в действие и дигиталния зум, който ще ви позволи да приближите до 50 пъти.

 

Останалата част от телефона наподобява отличителния Mate 20 Pro и включва процесорът Kirin 980 на Huawei, 8GB RAM памет, 128GB памет за съхранение на данни, безжично зареждане и батерия, която издържа около два дни.

 

Модифицираният от Huawei Android 9 Pie, има много възможности за персонализация и поддържа много функции, но все пак може да не е по вкуса на всеки.

 

Възможно е също така може да не получава актуализации толкова бързо, колкото някои други телефони, въпреки че Huawei вече се подобряват в това отношение.

 

Смартфонът няма жак за слушалки и както почти всички други смартфони излезли през 2019 е сандвич от метал и стъкло, което подсказва, че трябва да го пазите и да внимавате да не го изпуснете, тъй като най-вероятно дисплеят ще се счупи.

 

Защо трябва да го купите?

 

Камерата е революционна и няма друга като нея на пазара, батерията издържа много дълго време, бърз е, а дисплеят и скенерът за пръстов отпечатък са едни от най-добрите.

 

Купете го, ако: искате най-добрата камера

 

Не го купувайте, ако: искате по-малък телефон

 

 

Най-добър iOS: Apple iPhone XS

 

""

 

Най-малкият и нов iPhone от Apple също е една от най-добрите комбинации от мощност, размер, дисплей и камера.

 

Най-добрият iPhone не е най-големият или най-скъпият, защото XS комбинира зашеметяващ 5,8-инчов екран, изящен дизайн и перфектна изработка, което го прави може би най-привлекателния iPhone до момента.

 

Apple Face ID е най-добрата система за разпознаване на лица в бранша, двойната система от камери на гърба му е отлична, а бързината на процесорът A12 Bionic е умопомрачаваща.

 

Apple ще създава актуализации за него поне пет години, което е с около две повече отколкото всяка друга марка. XS също е сандвич от метал и стъкло и за жалост ще се счупи точно както и конкурентите му, ако бъде изпуснат. 

 

Неръждаемата стомана отстрани и стъкленият гръб обаче придават чувство на лукс, което никой друг телефон не може да ви даде. 

 

Най-големите му недостатъци са цената, която е най-вероятно е доста по-висока от тази на конкурентите му и животът на батерията, която издържа около ден при умерено ползване.

 

iPhone XS поддържа безжично зареждане, а също така поддържа и бързо зареждане чрез UCB-C към Lightning кабел, но в кутията му  ще намерите само стандартното бавно зареждащо устройство

 

Той също така не се справя и много добре с поддържката на 4G мрежи, особено ако го сравняваме с Huawei Mate 20 Pro.

 

Защо трябва да го купите?

 

Ако сте фенове на iOS или пък искате възможно най-много актуализации на софтуера, то iPhone XS е най-добрият смартфон на Apple, който можете да закупите, благодарение на комбинацията от малки размери, добра камера, производителност и луксозен дизайн.

 

Купете го, ако: искате най-добрия iPhone.

 

Не го купувайте, ако: искате не искате да похарчите много пари или пък предпочитате Android.

 

Най-добър Android: Google Pixel 3

 

""

 

По-малкият Pixel 3 на Google не отстъпва по производителност, като предлага най-доброто Android изживяване в момента, придружено от внушителна камера.

 

На външен вид той  е доста привлекателен, но изглежда малко старомоден заради говорителите, които са разположени отпред.

 

Отзад е изцяло от стъкло, но около 4/5 от гърба му са матирани, което прави прикриването на отпечатъци и драскотини по-лесно отколкото при лъскавите му конкуренти.

 

Той изглежда най-добре в бяло и се усеща естествено в дланта, защото е един от най-малките и леки телефони на пазара в момента.

 

Pixel 3 обаче се отличава с операционната си система, която може би е най-добрата от всеки един Android смартфон в момента.

 

Софтуерът му просто е много по-оптимизиран и усъвършенстван от всеки един друг Android, независимо дали става въпрос за производителност или анимации.

 

Pixel смартфоните също така гарантирано ще получават актуализации относно сигурността преди всеки един друг Android телефон поне до октомври 2021 година.

 

Камерата му също е фантастична и въпреки факта, че е само една, тя предлага зум и качество, което може да се сравни с тройни системи от камери. Функцията "Night Sight" също така дава възможност за заснемане на снимки при ниска светлина, която може да бъде победена само от нощния режим на Huawei Mate 20 Pro.

 

Единственият му недостатък е животът на батерията, който трае около един ден с умерено ползване, но пък поддържа безжично зареждане и се зарежда сравнително бързо.

 

Защо трябва да го купите?

 

Софтуерът му е несравним, гарантирано ще получавате актуализации преди всеки друг, камерата му е добра и може да се каже, че е най-добрият малък смартфон на пазара, който не пести от производителността.

 

Купете го, ако: искате най-добрият Android софтуер в малък премиум смартфон.

 

Не го купувайте, ако: искате дълъг живот на батерията.

 

Най-добро съотношение цена/качество: OnePlus 6T

""

 

Накратко казано, на цена от около 1000лв. няма как да се сдобиете с по-добър смартфон от OnePlus 6T.

 

В случай, че искате голям премиум смартфон, но не искате да харчите много пари, то той определено е правилният избор.

 

Дисплеят му е внушителен 6.4 инчов Full HD OLED, а изработката му от метал и стъкло напълно съвпада с качеството на конкурентите му.

 

Процесорът му е изключително бърз, има 6GB RAM памет, 128GB памет за съхранение на данни и 30-часов живот на батерията.

 

Операционната му система – Oxygen OS, която е базирана на Android е може би най-добрата след тази на Google Pixel 3, защото е умопомрачително бърза и оптимизирана.

 

Той има уникален сензор за пръстов отпечатък, вграден в дисплея, а също така и два слота за SIM карта, което го прави идеален, ако искате да сте свързани към два мобилни оператора по едно и също време.

 

Недостатъците му са малко, но не чак толкова големи – камерата му не е толкова добра, колкото на конкурентите му, не е водоустойчив и не поддържа безжично зареждане.

 

Защо трябва да го купите?

 

Огромен и прекрасен дисплей с тънка рамка, отличен софтуер и производителност, вграден скенер за пръстов отпечатък и добра, но не чак толкова камера, което значи, че трябва да похарчите доста повече пари, за да се сдобиете с по-добър смартфон от този.

 

Купете го, ако: искате телефон, който не отстъпва по почти нищо на конкурентите си и не искате да харчите много пари.

 

Не го купувайте, ако: искате много добра камера.

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции