<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Колата на проф. Велислав Минеков е била подпалена снощи

11 Юли 2019
0 1010

Проф. Велислав Минеков се оплака в социалните мрежи, че снощи колата му е била подпалена, пише OFFNews.

 

 

""

 

 

Около 22,30 ч. в сряда вечерта скулпторът забелязал, че автомобилът му, паркиран пред жилищен блок в столичния квартал „Изток“, е в пламъци. Той веднага излязал навън, за да предпази от огъня колите в съседство, както и детската градина отсреща.

 

„Стъклата бяха строшени и очевидно вътре беше излят бензин. И така, както си гореше, влязох вътре, за да отдалеча колата от блока и другите съседни сгради – можеше да стане бедствие. През деня минах технически преглед и заредих и двата резервоара догоре, можеше да стане страшно“, каза Минеков.

 

 

""

 

 

Скулпторът с критичен език спрямо управляващите не каза дали подозира някой за това деяние. 

 

Минеков благодари на пожарникарите, които пристигнали за броени минути.

 

По-късно от МВР отрекоха версията, че колата на професора е била целенасочено подпалена, пише Dir.bg. Полицията твърди, че всъщност автомобил на сърбин, постоянно пребиваващ у нас, е бил запален снощи в София. В близост до неговата кола е била и тази на проф. Минеков, която също е била засегната от пламъците.

 

Скулпторът е председател на Комитета за култура на Съюза на българските художници, син на Величко Минеков, зет на Рангел Вълчанов и съпруг на актрисата Ани Вълчанова.

 

 

Източници: OFFNewsDir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции