<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39779" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момче загина ...

Колко може да спечели след развода дубайската принцеса Хая?

09 Август 2019
0 5444

Случаят с избягалата дубайска принцеса Хая, която в момента води бракоразводно дело в Лондон срещу шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, разкрива подробности за интимния живот на арабския владетел, неговите съпруги и богатството му, пише Еxpress.  

 

 

""

 

 

Принцеса Хая поиска съдебна закрила срещу насилие и пълно попечителство над децата. През юни тя избяга от Дубай заедно с децата си от страх за живота.

 

 

""

 

 

Колко може да спечели принцеса Хая след развода?

 

 

Принцесата избяга от Дубай със сумата от 31 милиона паунда. Твърди се, че сега обитава къща в градините Кенсингтън Палас на стойност 85 милиона паунда и след края на делото тя ще остане във Великобритания.

 

 

Шейх Мохамед е смятан за един от десетте най-богати хора в света.  През 2011 г. неговото богатство се равнявало на около 4 милиарда долара. Принцеса Хая обаче не е единствената, която има права и може да претендира за семейните милиони.

 

 

70-годишният владетел има най-малко шест брака  – първият от тях е с първата му братовчедка Шейха Хинд бинт Мактум бин Джума Ал Мактум. Тя е първата дама на Дубай и майка на дванадесет деца на шейх Мохамед, включително неговият наследник, Хамдан бин Мохамед Ал Мактум, който е роден през 1982 г.

 

 

Другите му известни съпруги включват родената в Ливан Ранда бинт Мохамед Ал Бана, ливанката Шейха Делила Алула, алжирката Зои Григоракос и принцесата на Йордания Хая.

 

 

""

 

 

Освен драматичен личен живот, шейх Мохамед има и много натоварен професионален живот.

 

Той е един от най-известните лидери в Близкия Изток. Шейхът е вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и владетелят на Дубайския емирство. След смъртта на брат си той е съсредоточен върху превръщането на ОАЕ в "една от най-добрите държави в света" до 2021 г. Той е отговорен за израстването на Дубай, както и за стартирането на редица големи предприятия в страната.

 

 

70-годишният лидер на ОАЕ също ръководи създаването на технологичен парк и безплатна икономическа зона, Дубай Интернет Сити, Дубай Медиа Сити, Дубайски международен финансов център и други.

 

 

Шейх Мохамед също е запален ездач на кон като заедно с принцеса Хая е основател на голяма кралска конюшня и развъдник за породисти коне.

 

 

Източник: Еxpress

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции