<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46961" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Конкурс за оригинален танц в TikTok е с награда включването му във Fortnite

23 Януари 2020
0 521

Epic, компанията, която е собственик на играта помоли потребителите на TikTok да създадат следващия танц на Fortnite.

 

През изминалия уикенд компанията стартира едноседмичния конкурс и ще присъди награди по време на игра на хората, които публикуват оригинален танц в TikTok, заедно с хаштага "#EmoteRoyaleContest."

 

 

""

 

 

Печелившият танц ще бъде въведен в играта като нова "емоут" – един от многото танци, които героите във Fortnite ще могат да танцуват, за да покажат радостта си.

 

Конкурсът изглежда е част от по-голяма стратегия на Epic, която е предназначена да задържи вниманието на хората върху играта, тъй като популярността ѝ намалява постепенно след двете поредни години на върха.

 

КАК "ФОРТНАЙТ" ПРОМЕНИ РАЗВЛЕКАТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ

 

Успоредно с конкурса за танци, Fortnite представи и още два нови танца, като единият е базирани на Джордан Фишър, актьор и чест домакин на състезанията по Fortnite, и на Pokimanе – 10-ият най-следван стрийтмър в Twitch.

 

 

""

 

 

Pokimane твърди, че е създала танца сама през уикенда, след като от Epic се свързали с нея. Видеоклипът от танца ѝ, който доби огромна популярност в Twitter и вече има 2,6 милиона гледания.

 

Персонализираните танци трябва да бъдат закупени в играта и е доста вероятно създателите им да получават комисионна от всяка една покупка.

 

Търсенето на танцови движения в TikTok предлага още един шанс за компанията да държи вниманието на играчите около Fortnite. Въпреки че конкурсът продължава само седмица, това означава цяла седмица, в която хората ще споменават Fortnite интензивно, заедно с нови танцови движения, надявайки се да спечелят, напомняйки на потребителите за друг начин, по който биха могли да прекарат времето си.

 

 

""

 

 

Конкурсът също така предлага на Epic евтин начин да се сдобие с нов танц за играта си, като само преди две години компанията проведе същия конкурс, но в Twitter, Facebook и Instagram.

 

Fortnite има противоречива история що се отнася до танците, тъй като компанията многократно е обвинявана кражба на танцови движения, които са популярни онлайн. Докато в момента повечето дела са в застой, има сериозни обвинения, че Epic е копирала движенията от музикалния клип на „Gangnam Style“, като копира движенията на Psy кадър по кадър.

 

16-ГОДИШЕН СПЕЧЕЛИ 3 МИЛИОНА СЛЕД ПОБЕДА ВЪВ ВИДЕО ИГРА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Търсенето на нови оригинални танци ще помогне на компанията да избегне този проблем в бъдеще, стига  Epic да може да потвърди, че създадените от общността танци са оригинални.

 

 

Източник: The Verge

 

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции