<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28522" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Котка спечели 710 000 долара в съда за нарушено авторско право

25 Януари 2018
0 3182

Тя е една от най-известните котки в света най-вече заради вечно намусената си физиономия. Котката Тардар Сос, известна като Grumpy Cat, се ядосала на компания за кафе, която използвала незаконно знаменитата й муцуна.

 

 

Собственичката на намръщената котка Табата Бъндсен от Аризона получи 710 000 долара обезщетение от федералния съд в Калифорния за нарушаване на авторските права на котката.

 

""

 

 

Компанията за кафе Grenade Beverage е имала договор за използване на снимките на Grumpy Cat само за един продукт – айс кафе, но направила с тях и реклама за мляно кафе.

 

""

 

"За пръв път интернет мийм печели победа в съда, заяви адвокатът. Поискахме от съда справедливост и стигнахме до правилното решение“, коментира адвокатът на котката и собственичката й Дейвид Джонелис пред Франс прес.

 

""

Според жалбата, подадена още през декември 2015 г., ужасното поведение на компанията наистина е ядосало намръщената котка. Компанията освен това нарушила договора многократно.

 

Картинката с вечно недоволната муцуна, която иначе е много мила котка, донесла милиони долари на компанията от публикуването на първите снимки в мрежата в началото на 2012 г. смятат ищците.

 

Тардар Сос се е появявала в много тв предавания, на кориците на „Уолстрийт джърнъл“ и „Ню Йорк мегазин“ и даже на Бродуей в представянето на музикалната комедия „Котките“. Киселата котешка физиономия украсява детски книжки, фланелки, плюшени играчки и още куп продукти. И освен това Grumpy Cat има собствена восъчна фигура в музея „Мадам Тюсо“ във Вашингтон.

 

Източник: Manager.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции