<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34569" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

КПКОНПИ не откри конфликт на интереси при Султанка Пертова

28 Януари 2019
0 764

Заместник-министърката на труда и социалната политика Султанка Петрова не е била в конфликт на интереси, въпреки че фирма, собственост на зет й, е охранявала ремонта на Народното събрание, реши антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

 

Проверката срещу Петрова започна, след като охранител във фирмата почина по време на смяна. Версията на „Дефанс консулт“ е, че той е паднал в отворена шахта. По случая се води разследване от прокуратурата. Дружеството е собственост на „бащата на внуците на Султанка Петрова“, а самата тя е била съдружник във фирмата преди да стане депутат.

 

В решението на КПКОНПИ се посочва, че като зам.-министър Петрова не е имала правната възможност да влияе върху сключването на договори с фирмата.

 

„Налице един от елементите на състава на конфликт на интереси, а именно: лице, заемащо публична длъжност. Липсват обаче другите два елемента – наличието на упражнени от лицето правомощия по служба и частен интерес. Липсата на който и да е елемент от понятието „конфликт на интереси“ обуславя невъзможност за нарушаване на забраните“, пише в решението.

 

Източник: Svobodnaevropa.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции