<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новата велоа...

Критично остава положението в Бургас, вижте страховити кадри от водния ад, заснети с хеликоптер (видео)

25 Октомври 2017
0 12038

МВР разпространи видео кадри от засегнатите от наводненията райони в Бургаско, които взеха жертви. Кадрите са заснети от хеликоптер на "Гранична полиция", който бе пратен над района, за да се преценят щетите.

 

""

 

Седем язовира са със скъсани стени, но властите уверяват, че това са каскадни язовири и не могат да създадат голяма приливна вълна. Затова и не са включени в списъка с опасните водни хранилища. Преливат и реки, включително Велека. По разпореждане на премиера Бойко Боривос към засегнатите райони пътуват министърът на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие Николай Нанков и на околната среда и водите Нено Димов.

 

""

 

На тел. 112 са подадени 77 сигнала за бедстващи хора, като първите са от 2 ч. след полунощ. 

 

Жертвите на бедствието към момента са четири. Възрастна жена е загинала в бургаското село Равнец, съобщи областният управител Вълчо Чолаков. Тялото й е открито в двора на къщата, която обитавала.
 

""

 

Жертвите в община Камено са три – две жени и един мъж. Загиналите са от селата Черни връх, Полски извор и ЛивадаВсички са трудноподвижни хора, които не са успели да реагират на ситуацията, достъпът до тях е бил невъзможен заради обилните наводнения, заяви Чолаков.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции