<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40353" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Курсист приземи самолет още на първия си урок след като инструкторът му припадна

02 Септември 2019
0 2440

Курсист безопасно приземи самолет по време на урок по летене в Австралия, след като неговият инструктор припадна по време на полета, съобщава ВВС.

 

 

30-годишният Макс Силвестър подал сигнал до диспечерите от въздушния контрол около час след началото на полета, че учителят му се свлякъл до него.

 

 

""

 

 

Наложило се да приземи самолета с помощта на операторите на летището в Пърт.

 

Записът на обаждането на Макс до контролната кула беше оповестен публично. "Той (инструкторът) падна на рамото ми. Опитвам се да го задържа, но той продължава да клюма и пада", казва Макс на оператора. На въпрос дали знае как да управлява самолет, той отговаря: "Това е първият ми урок".

 

 

""

 

 

Макс Силвестър всъщност бил минал само два урока по летене преди въпросния полет, но това била първия му "сблъсък" със самолета и първия опит за кацане.

 

 

Преди да се приземи Макс обикалял във въздуха летището в Пърт близо час и опитвал подходи към пистата. Той бил посрещнат на пистата от семейството си и аварийния екип.

 

 

""

 

 

Инструкторът бил откаран в болница в тежко, но стабилно състояние. "Нямаше никакви щети по самолета. Всъщност това беше перфектно кацане", каза собственикът на училището по летене Чък Макълви.

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции