<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20507" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Котки, които ...

Кучешкият приют в Сеславци се е превърнал в концлагер?

25 Януари 2016
0 42368

Скъпи приятели, към нас се обърнаха двама общински съветници в София – Марта Георгиева и Иво Божков. Те са направили изненадващо посещение в кучешкия приют в столичния квартал Сеславци, за да разберат какво се случва с парите на хората, които отиват именно за общинските приюти за животни. Там двамата са се сблъскали с ужасяващите условия, в които се отглеждат кучетата, картинката прилича по-скоро на концлагер.

 

"Имаше клетки с живи кучета, до тях – храна, до тях – трупове на кучета. Буквално с един метър разстояние", казва Иво Божков. Двамата общински съветници са заснели и как водата на кучетата, които са във външните клетки, е замръзнала и те остават жадни, докато някой от работниците не се сети да направи нещо. На място пък снимането е забранено, защото явно управата на приюта крие нещо. 

 

"Самите кучета ги заварихме целите покрити с изпражнения – с извинение и за съжаление. Малките кученца бяха оставени без храна, защото това нещо, което се хвърля, няма как да го ядат", споделя пък Марта Георгиева. По думите й процедурата по миене в приюта в Сеславци е като се използва маркуч със студена вода. От това кучетата прогизват и в зимните условия бързо умират. "В концлагерите едно време така са малтретирали хората, като са ги оставяли на мокър под, на който краката им са винаги студени, и те без лекарска помощ са си отивали", казва още общинският съветник Марта Георгиева. Тя е категорична, че това не са приюти в истинския смисъл на думата, а място, където животните се затварят, за да умрат. 

 

Гледайте продължението на репортажа ТУК

 

Вижте още:

 

ГОСПОДАРИТЕ С РЕПОРТАЖ ЗА КУЧЕШКИЯ ПРИЮТ В КАМЕНАР

 

МИЗЕРИЯТА В КУЧЕШКИЯ ПРИЮТ ЩЕ СЕ ОПРАВИ В СЛЕДВАЩИЯ ЖИВОТ 

 

ШЕФЪТ НА "ЕКОРАВНОВЕСИЕ" СЕ ОПРАВДАВА ЗА ОКАЯНИЯ ПРИЮТ 

 

КУЧЕТАТА В ПРИЮТИТЕ МАСОВО НЕ СЕ ЛЕКУВАТ, ТВЪРДЯТ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции