<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89108" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Правителство...

Легендарният рекорд от 200 лицеви опори на два пръста на Брус Лий остава ненадминат (видео)

13 Май 2021
1 7204

Легендарните лицеви опори на майстора на бойните изкуства и знаменита холивудска звезда Брус Лий остават недостижими и до днес, пише LadBible.

Починалият преди повече от 47 години артист от Хонконг е признат за най-влиятелната фигура на бойните изкуства през XX век и макар да си е отишъл от този свят едва 32-годишен славата му на ненадминат Кунг-фу майстор остава и до днес, а ролите му във филмите “Пътят на дракона”, “Големият шеф”, “Юмрукът на яростта” и “Смъртоносна игра” се помнят и до днес.

Легендарният рекорд от 200 лицеви опори на два пръста на Брус Лий остава ненадминат (видео)

Още с първите му демонстрации пред публика през 1964 година на знаменитите лицеви опори на два пръста мнозина фенове на бойните изкуства се опитват да имитират постижението му.

Смята се, че Брус е успял да направи 1500 лицеви опори на две ръце, 400 лицеви опори с една ръка и 200 с два пръста. Той дори е заснет на филм, докато тренира само с един палец.

Малко момче имитира бойни движения на Брус Лий от телевизора

Легендата Брус Лий е обигравал различни видове бойни изкуства, включително винг чун, тай чи, уличен бой и бокс, преди да продължи професионално да преподава в Америка.

Легендарният рекорд от 200 лицеви опори на два пръста на Брус Лий остава ненадминат (видео)

Освен с лицеви опори с два пръста, Лий беше известен и със своя удар от един инч, който той също демонстрира за първи път публично през 1964 г. на Международното първенство по карате в Лонг Бийч, Калифорния.

За въпросния удар Брус е заставал със стиснат юмрук само на един сантиметър от гърдите на опонента си, преди да нанесе мощен удар.

Има дори съобщения, че Лий веднъж е успял да изпрати само с един удар партньора си на 5 метра, което разстояние е 200 пъти по-голямо от разстоянието, което е изминал юмрукът му.

Източник: LadBible

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции