<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41565" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Професионалн...

Лекари забравиха пациентка вързана в скенер за 6 часа и я обявиха за издирване (видео)

18 Октомври 2019
0 4658

В общинската болницата в Павликени преди 10 дни се е разиграла абсурдна ситуация. Лекари правили изследване на 70-годишната Асенка Христова за заболяване на белите дробове със скенер, след което я забравили заключена и оставена да лежи в скенера в продължение на шест часа, съобщи NOVA.

 

През това време дори подали сигнал за изчезналата жена в полицията.

 

Дъщерята на Асенка случайно разбрала, че майка ѝ липсва от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подават сигнал  в полицията за изчезнал пациент. Започва акция по издирването ѝ. Няколко часа по-късно Асенка е открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.

 

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева заяви, че е извършена проверка по случая. Тя установила, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева. В момента тя е в отпуск, а управителят обеща, че ще бъде наказана.

 

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не е опасен за здравето ѝ, защото апаратът бил изключен. По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера.

 

Близките са категорични, че ще съдят болницата, а 70-годишната Асенка Христова вече се лекува в София.

 

 

Източник: NOVA

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции