<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37133" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България и Се...

Ливърпул разгроми Барселона и е на финал, напук на всички прогнози (видео)

08 Май 2019
0 2101

Ливърпул направи един от най-великите мачове в историята си, след като направи невероятен обрат срещу Барселона в полуфиналния мач реванш от Шампионската лига на „Анфийлд“, предава Gong.bg

 

Мърсисайдци разгромиха каталунците с 4:0 и си гарантираха участие на финала на турнира. Още по-забележителен е фактът, че Ливърпул заби звучния шамар на Барселона без най-големите си звезди – Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Барселона изживя истинско дежавю на кошмара от Рим преди година, когато каталунците отпаднаха по подобен начин от Рома.

 

""

 

 

Ливърпул поведе в резултата в 7-та минута. Жорди Алба сбърка в опита да върне една топка назад и я изпрати в краката на Садио Мане, който веднага комбинира с Джордан Хендерсъм. Той финтира Жерар Пике в наказателното поле на гостите и стреля. Вратарят Тер Стеген успя да избие, но топката попадна право в краката на Дивок Ориги, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата. 

 

В 11-тата минута Фабиньо получи жълт картон за нарушение срещу Луис Суарес. 

 

""

 

 

Лионел Меси пропусна златна възможност в 16-та минута. Филипе Коутиньо бе изведен зад отбраната на Ливърпул. Той подаде към Алба, който взаимодейства с Лионел Меси. Аржентинецът бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Ливърпул, но вместо да стреля, реши да лъже Фабиньо, който му отне топката. 

 

""

 

Ливърпул успя да поведе с 2:0 в 54-та минута. Александър-Арнолд успя да се пребори за топката с Жорди Алба, след което центрира в наказателното поле на Барселона, където Джорджинио Вайналдум бе изпуснат и с много силен удар вкара топката във вратата на Тер Стеген. 

 

Ливърпул заличи преднината на Барселона от първата срещата в 56-та минута, когато отбеляза трети гол и поведе с 3:0. Джердан Шакири центрира в наказателното поле на Барселона, където Клеман Ленгле изпусна Вайналдум, който с глава вкара топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Тер Стеген. 

 

""

 

 

Големият шок за Барселона дойде в 79-та минута. Мърсисайдци хванаха целия отбор на Барселона неподготвен. Александър-Арнолд центрира в наказателното поле на каталунците, където Ориги бе оставен непокрит и вкара топката във вратата на Тер Стеген. 

 

До края на мача Ливърпул успя да ограничи своя съперник и да се класира за финала на Шампионска лига. 

 

На финала на "Уанда Метрополитано" Ливърпул ще се изправи срещу победителя от другия полуфинал между Аякс и Тотнъм. 

 

 

""

 

Източник: Gong.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции