<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39772" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Лицето на жена се поду тройно след алергична реакция към боя за коса (снимки)

08 Август 2019
0 7025

Жена се оплака, че е заприличала на "извънземно" след остра алергична реакция към боя за коса и е получила временна слепота, заради подутите си клепачи, съобщи Ladbible.com.

 

24-годишната Стеф О'Дел искала да изглежда по най-добрия начин за предстоящото си пътуване до Амстердам за рождения ден на сестра си, но вместо това получила мъчителна болка и тройно по-голяма глава от обикновено. 

 

 "Бях ужасена", споделя Стеф. "А имам късмет, че не беше дори по-зле! Никога повече няма да боядисвам косата си."

 

Още когато е на 15 години тя установява, че има алергия към парафениленедиамин (PPD), съставка, най-често употребявана в боите за коси. Затова не използва препарати, които го съдържат.

 

Малко преди пътуването си за Холандия тя отишла в салон, където предупредила, че е алергична към съставката. Фризьорката я уверила, че боята няма да докосва скалпа ѝ и, че е изцяло органична. Казала ѝ, че тя също е алергична към някои бои за коса и ѝ препоръчала марката, която самата тя ползва. Дори ѝ направила проба на кожата на ръката, която изобщо не реагирала към продукта. Стеф решила, че ще дойде в този салон, за да боядиса косата си.

 

 

""

 

 

Две седмици по-късно Стеф се подложила на процедурата при същата фризьорка. Когато се прибрала в къщи, започнала да изпитва сърбеж на врата си. Забелязала, че там е попаднала малко от боята, но измила хубаво мястото и се успокоила. На следващия ден отлетяла за Амстердам, където малко по-късно започнала да се подува. 

 

Тя разказва: "Очилата ми започнаха да ми стягат, а вратът ми започна да гори. Надявах се, че подуването ще спре."

 

 

""

 

 

"На следващия ден главата ми беше станала огромна, а едното от очите ми беше толкова подуто, че се беше затворило. Беше адски болезнено. Бях много изплашена, че това се случва, докато съм в чужбина за рождения ден на сестра ми."

 

Нещата толкова се влошили, че се наложило Стеф да отиде до болница, където са ѝ сложили антихистаминова инжекция и капки в очите, след което са я пуснали да се прибере в хотела. Въпреки това, на следващата сутрин състоянието ѝ е било още по-зле. Лицето ѝ било толкова подуто, че изобщо не е можела да отвори очите си. 

 

"Бях сляпа и адски изплашена!", разказва Стеф.

 

Наложило се по спешност да се прибере в Англия, където постъпила в болница. Там ѝ направили адреналинови инжекции. Притеснявали се, че дишането ѝ може да спре. "Мислех си, че ще умра, имах паник-атаки", споделя момичето. "Майка ми дойде да ме види и не ме позна!"

 

Стеф прекарала пет дни в болницата, където я третирали със стероиди. Едва тогава постепенно лицето ѝ започнало да спада.

 

След преживения кошмар, Стеф съветва: "Производителите могат да сменят съставките на боите по всяко време, така че винаги непосредствено преди процедурата си правете тест за алергия, а не дни преди това. Дори да се води, че боите са органични, никога не знаете как ще реагирате към тях."

 

 

Източник: Ladbible.com

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции