<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39740" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Люксембург обмисля пълно легализиране на марихуаната

07 Август 2019
0 1505

Люксембург има амбицията да легализира пушенето на марихуана за удоволствие и да убеди други европейски страни да последват този пример, пише „Политико“.

 

 

ЧЕТИРИМА СА ПРИЕТИ В БОЛНИЦА, СЛЕД КАТО МАЙКА НАПРАВИ КЕКС С КАНАБИС В БЛАГОЕВГРАД

 

 

Люксембург обаче иска да стане първата страна в ЕС, която да легализира изцяло марихуаната. Здравното министерство възнамерява да направи това предложение през есента, като целта е да стане закон в рамките на две години.

 

 

""

 

 

Един от основните привърженици на легализирането е здравният министър Етиен Шнайдер, който се позовава на здравни причини като най-важен фактор. Той посочва, че млади хора вече си купуват марихуана със съмнителни качества на черния пазар от дилъри, от които получават достъп и до по-опасни наркотици. „Политиката ни спрямо наркотиците от последните 50 г. не проработи. Като забраниш всичко само го правиш по-интересно за младите“, заяви Шнайдер.

 

 

""

 

 

Според предложените промени в законодателството Люксембург ще легализира целия пазар на канабис от издаване на лицензи за производство до легализиране на консумацията при строго регулирана структура. Тя ще забрани отглеждането у дома и вероятно ще наложи ограничение във възрастта за купуване на марихуана – вероятно 18 г.

 

Шнайдер предвижда още забрана за купуване от чужденци, за да избегне наркотуризъм. 

 

 

Източник: Политико

  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции