<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45869" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вълкът от „Н...

Майка разкри, че хакер говори с малкото ѝ дете през видеофон в детската стая (видео)

12 Декември 2019
0 39541

Майка публикува смразяващо видео, показващо как хакер се включва и говори с малката ѝ дъщеричка през видеофон в детската стая. Кадрите са от дома на семейството в Мисисипи, САЩ, пише Daily Mail.

 

ЗАДЪРЖАХА 10 БЪЛГАРИ, ТОРМОЗИЛИ СЕКСУАЛНО ДЕЦА ОНЛАЙН

 

 

Ашли Лемай инсталирала камера “Ring“, за да може да следи дъщеричките си през нощта, когато е на смяна като медицинска сестра в болницата. Тя направила внимателно проучване преди да купи продукта по време на разпродажбата на „Черния петък“ и този вид камера ѝ бил препоръчан от друга майка.  

 

 

""

 

 

Малко след като монтирали видеофона, осемгодишната ѝ дъщеря Алиса споделила, че започнала да чува странни звуци в детската стая, включително гласове и музика. Майката проверила записите и останала шокирана.

 

 

Детето чуло детски празнични песнички и започнала да се оглежда из стаята. „Кой е там?“, пита детето, когато изведнъж се чува мъжки глас: „Аз съм най-добрият ти приятел. Аз съм Дядо Коледа!“. Уплашеното дете обаче решава да извика майка си, когато гласът от устройството отново казва: „Аз съм Дядо Коледа! Не искаш ли да бъдеш моят най-добър приятел?“

 

 

""

 

 

Шокираните родители веднага изключили камерата. Семейството решава да публикува кадрите, за да предупреди другите родители за опасността. Пред медиите майката на Алиса коментира: „Може да си гледали как спят, как се преобличат. Този мъж е можел да види всичко! Стомахът ми се обръща, когато си помисля, че някой е нахлул в нашия живот и е наблюдавал децата ми отблизо!“.

 

 

""

 

 

Родителите веднага променили настройките за WiFi в къщата и сложили допълнителна защита на мрежата. От компанията производител на видеофоните „Ring“ заявиха, че доверието на клиентите е много важно за тях и че ще разследват проблема, свързан със сигурността на устройствата им от хакерски атаки.  

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции