<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40851" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Манолова и Фандъкова в задочен спор за обществени поръчки за електробуси

22 Септември 2019
0 909

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова сигнализира за две "спешни" обществени поръчки, които Столична община бърза да реализира дни преди местния вот. Става въпрос за закупуването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лв. с ДДС. Според Манолова едната е нагласена и отсега е ясно коя фирма ще я спечели. От ГЕРБ отхвърлят обвиненията ѝ, пише Mediapool.

 

 

КАТО ДВЕ КАПКИ КМЕТ: МАНОЛОВА ИЛИ ФАНДЪКОВА Е ПО-„ФЪШ-ФЪШ” (ГОСПОДАРИ НА УЕБА)

 

 

"Възникват въпроси защо тези поръчки са обявени – едната на 27 август 2019 г., другата на 9 септември – и ще бъдат отворени буквално два дни преди изборите, на 23 и 24 октомври т. г., при това едната поръчка, забележете, която уж е спешна, е трябвало да бъде отворена на 9 октомври 2019 г. Но с промяна в параметрите на тази процедура, столичното транспортно дружество насрочва датата на отваряне на предложенията за 23 октомври 2019 г.“, подчерта Манолова. По думите ѝ е неразбираемо защо за най-големите столични квартали се предвижда закупуването на електрически микробуси само с 9 седящи места.

 

МАЯ МАНОЛОВА С ПЪЛЕН ОБРАТ: НЕ СЕ ГОРДЕЯ С ПОВЕДЕНИЕТО МИ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ОРЕШАРСКИ (ВИДЕО И КОЛАЖ)

 

 

""

 

 

 Манолова попита столичния кмет Йорданка Фандъкова защо продължава да използва общински ресурс в своята предизборна кампания и допълни, че очевидно е необходимо внимателно наблюдение върху въпросните обществени поръчки на Столичната община. Преди ден, при посещение в "Майчин дом" Фандъкова обяви, че шефът на родилното отделение проф. Асен Николов влиза в листата на ГЕРБ за общински съветници, а ден по-рано, на 19 септември, пак при посещение, този път в Първа многопрофилна болница за активно лечение – София, обяви, че кардиологът проф. Иво Петров също ще бъде съветник от управляващата партия. 

 

 

""

 

"Обществените поръчки са средството и инструментът да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не зная, ако г-жа Манолова знае друг, нека да го каже. Второ – очевидно не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, това означава да лишим града от тази огромна възможност, това са 217 милиона лева, които ние успяхме да защитим по оперативната програма. Има си срокове, трябва да се работи, независимо от всякакви избори", каза от своя страна Фандъкова. Тя твърди, че протоколите и приключването на тези поръчки ще бъде след изборите.

 

 

ФАНДЪКОВА И МАНОЛОВА: ПЕТНА ПО ИМИДЖА

 

 

Общинските съветници от ГЕРБ също излязоха с позиция по повод думите на Манолова. "В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите. Тя е опитен политик и е учудваща некомпетентността, която проявява по елементарни въпроси. С изявленията си за обществените поръчки, г-жа Манолова показва пълна липса на компетентност за европейските проекти, тяхната защита и изпълнение", пишат те. Според ГЕРБ поведението на Манолова е заплаха за спечелени проекти и осъществяването на конкретни мерки за подобряване чистота на атмосферния въздух.

 

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции