<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33778" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ман Юнайтед се натресе на ПСЖ, Атлетико мери сили с Юве в ШЛ

17 Декември 2018
0 762

Актуалният носител на трофея в Шампионската лига Реал Мадрид ще играе с Аякс в спор за място на 1/4-финалите на най-престижната клубна надпревара. Другият финалист от миналогодишното издание – Ливърпул, ще се изправи срещу германския шампион Байерн Мюнхен. Това отреди тегленият днес жребий в Нион за първата фаза от елиминациите.

 

""

 

Един от големите фаворити – Барселона, имаше късмет, падайки се с Лион. Ювентус, който също се е прицелил в трофея, ще се сблъска с Атлетико Мадрид, а Пари Сен Жермен ще срещне Манчестър Юнайтед.

 

Другите английски представители – Манчестър Сити и Тотнъм, се паднаха съответно с Шалке 04 и Борусия Дортмунд. Една от най-изравнените двойки пък е Рома – Порто.

 

16-те отборa бяха разпределени в две урни. В първата бяха поставени победителите в съответните групи – Барселона, Реал Мадрид, Байерн М, Ювентус, Манчестър Сити, ПСЖ, Борусия Д и Порто. В другата останаха непоставените тимове, завършили на вторите места – Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Атлетико М, Аякс, Лион, Рома и Шалке 04.

 

Първите мачове от 1/8-финалите ще бъдат на 12/13-и и 19/20-и февруари, а реваншите са на 5/6-и и 12/13-и март. Домакини във вторите срещи ще бъдат непоставените отбори от двойките. 

 

В срещите от тази фаза вече ще бъде използвана системата ВАР.

 

 

Ето и двойките:

 

Шалке 04 – Манчестър Сити

Атлетико Мадрид – Ювентус

Манчестър Юнайтед – Пари Сен Жермен

Тотнъм – Борусия Дортмунд

Лион – Барселона

Рома – Порто

Aякс – Реал Мадрид

Ливърпул – Байерн Мюнхен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции