<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76064" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест срещ...

Марешки засади двуметрови растения, за да прикрие строежа си в Морската градина във Варна (видео и снимки)

20 Октомври 2020
0 3080

Лидерът на партия “Воля” и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки скри строежа си във варненската Морска градина с туи, но работата по три постройки в имот, управляван от майка му, продължава с бързи темпове, показа проверка на “Дневник”.

Строителството продължава без реакция от страна на местната администрация вече най-малко два месеца. Според главния архитект на Варна Виктор Бузев за въпросния парцел не били издавани строителни книжа, тъй като ставало въпрос само за ремонт на съществуваща сграда.

Сензационно: Осъдиха Марешки на 4 години затвор за изнудване при общ режим на изтърпяване

Справка в сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър показва, че в имота действително е имало стара двуетажна постройка с 92 кв.м застроена площ. На същото място обаче в момента се издига сграда, очевидно доста по-голяма от съществувалата. Тя е покрита с плътна зелена мрежа, което я прави трудно забележима сред дърветата в терена. В непосредствена близост до нея обаче се строят още най-малко две едноетажни, които не са отбелязани в кадастъра като съществували по-рано.

Двадесетина двуметрови туи крият от погледите на минувачите строителството в терен на компанията "Марешки недвижими имоти"

След публикации в медиите, на 11 октомври т.г. няколко десетки граждани протестираха пред строителната площадка с искане за спиране на работата. Проверка на мястото днес сутринта обаче показа, че ударният труд продължава безпрепятствено и то с бързи темпове. За да бъде скрит от погледите на минувачите, край оградата на терена през последните дни са засадени най-малко 20 двуметрови туи.

Трябва ли Марешки да подаде оставка? (Коментар на “Господарите)

Теренът, в който се строи, се намира в северната част на Варненския Приморски парк, известна като местност “Салтанат”. Той е с начин на трайно ползване “Обществен селищен парк, градина” и е с площ от 3791 кв.м. Теренът е прехвърлен на компанията “Марешки недвижими имоти” на 17 юни т.г. от дружеството “Варна фарма М”.

Управител и на двете компании е 76-годишната Веска Марешка, майка на Веселин Марешки. Според данни от Търговския регистър тя е собственик еднолично или в съдружие на 69 компании и участва в управителните органи на 100.

Самият Марешки е член на Съвета на директорите на “Марешки недвижими имоти” заедно с майка си и съпругата си Светлана.

Източник и видео: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции